Son Dakika... Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama!

Düzenleyen:
Son Dakika... Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama!

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama sesi duyuldu ve dumanlar görüldü. Füzenin Kraliyet sarayı yakınlarında infilak ettiği iddia edildi. İran destekli Husiler, Riyad'a yönelik balistik füze fırlattıklarını duyururken, Suudi Arabistan füzenin havada imha edildiğini aktardı. Yemen merkezli Şii örgüt Husiler açıklamada, füzenin Suudi Arabistan Kralı Salman'ın ikametgahı el Yemame Sarayı'na atıldığını duyurdu. Füze saldırısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Sana'nın güneyindeki Husilere hava operasyonu düzenledi.

Yemen merkezli Şii örgüt Husiler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a doğru balistik füze attıklarını duyurdu. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon ise Yemen'den atılan bir füzeyi havada imha ettiklerini duyurdu. 

PATLAMA SEBEBİ FÜZE

Patlamanın sebebine ilişkin yapılan incelemelerde ilk bulguların ve görgü tanıklarının füze saldırısı olduğu yönünde oldu.Husi milisleri füzeli saldırıyı doğrularken, füzelerin Yemen'den kendileri tarafından atıldığını kabul etti.

Füzenin Kraliyet sarayı yakınlarında infilak ettiği iddia edildi.

RİYAD'DAN İK AÇIKLAMA

Yemen'de süren iç savaşta Suudi Arabistan liderliğinde Husilere karşı savaşan koalisyon, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın güneyinde bir balistik füzenin havada imha edildiğini açıkladı.

Açıklama Arabiya televizyonunda yayımlandı.

Suudi Arabistan muhabiri Vivian Nereim Twitter hesabından "Riyad'ın merkezinde çok gürültülü bir patlama duyuldu. Bu, binamızı sallayacak kadar büyüktü. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok" ifadelerini kullandı. 

Yemen'de Husi milisleri Suudi Arabistan'a yönelik füzeli saldırılarda bulunuyor, sınırları taciz ateşine tutuyordu.

Son Dakika... Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da patlama!
İnsanların panik halinde bulundukları binalardan çıktıkları aktarılıyor. 

SUUDİ ARABİSTAN'IN CEVABI GECİKMEDİ

Füze saldırısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Sana'nın güneyindeki Husilere hava operasyonu düzenledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...