Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, '28 Şubat beni de hedef aldı'

- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan, '28 Şubat beni de hedef aldı'

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı olaylarına işaret eden Başbakan Erdoğan, 'En büyük meydan Taksim değil, Kazlıçeşme. Ama Kazlıçeşme'den de büyük meydan var' dedi.

EN BÜYÜK MEYDAN TAKSİM DEĞİL
Ama Türkiye her geçen gün daha iyiye, birlik ve beraberlik içerisinde yürüyecektir. En büyük meydan Taksim Meydanı değildir, Kazlıçeşme'dir. Kazlıçeşme'den daha büyük bir meydan var, o da sandıktır. Geçmişte yaptıkları gibi medya ile üzerimize gelebilirler, hukuksuzluk yoluyla bizi yıpratmaya çalışabilirler. Aradan 3 yıl 5 yıl geçtiğinde inanın Mısır'daki darbecileri kimse hatırlamayacak. Bugün Mısır'daki darbenin karşısında duranlar bunun onurunu, gururunu son nefeslerine kadar üzerlerinde taşıyorlar. Rabbim Mısır halkına sabırlar niyaz etsin diyorum. Hiçbir oyuna gelmeden, provokasyona gelmeden inanıyorum ki, orada şu anda Adeviye Meydanı'ndaki kardeşlerimize sabırla bu süreci devam ettireceklerine inanıyorum. Şiddete başvurmadan, elinde güç bulunduranlar ne yaparsa yapsın onlar sabırla mücadelesini sürdüreceklerdir. Rabbim Mısır'da kardeşlerin egemen olmasını lütfetsin diyorum.
10 YIL ÖNCE DENSE İNANMAZDIK
MUSİAD'ın dayanışma ve yardımlaşma konusundaki hassasiyetini biliyorum bunun için sizlere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu mubarek aylarda MÜSİAD dayanışmayı daha da güçlendirecektir. MÜSİAD çözüm sürecine tam destek vermektedir. Bölgenin kalkınması, daha fazla yatırım çekmesi için gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor. Yarın inşallah Bingöl Havaalanı'nı açılışını yapıyoruz. Yarın akşam iftarımızı Bingöl'de yapacağız. 10 yıl önce Bingöl'e havaalanı yapılacak dense herkes gülüp geçerdi. Ardından Kastamonu Havalanı'nın açılışını yapacağız. Daha sonra Şırnak'ta havaalanı açılışını yapacağız. Çözüm süreci tek başına AK Parti'nin çabalarıyla nihai sürece ulaşabilecek bir süreç değildir. Başta MÜSİAD olmak üzere sivil toplum örgütlerimizin sürece katkı vermelerini yürekten arzu ediyorum. MÜSİAD, ASKON, TUSKON omuz omuza bu süreci güçlendireceğinize inanıyorum. Türkiye her alanda çok kararlı şekilde, emin adımlarla ilerliyor. Ekonomide küresel finans krizine rağmen başarılı bir performans sergiliyoruz. Yaptığımız reformlarla demokrasinin standartlarını her geçen gün ileri taşıyoruz.

MUHALEFET İPE YİNE UN SERECEK
Aldatan olmadık, aldanan da olmayacağız. Şu anda 2012'nin sonu itibarıyla bitirilmesi gereken Anayasa çalışmaları maalesef bitmedi. 460 gün çalışıldı. Yaklaşık günde 1 saat çalışma yapıldı. Mutabık kalınan madde sayısı 48, görüşülen 177. Ben AK Parti Genel Başkanı olarak, buyurun dürüstsek, samimi isek gelin şu 48 maddeyi ve ilave edilecekleri bu yaz olağanüstü bir genel kurulla 1 haftada çıkaralım. Ayrıca Uzlaşma Komisyonu tatil yapmasın. Haftada 5 gün çalışalım. Yaz tatili boyunca da bu işi bitirelim. Buyrun buradan ana muhalefete de, MHP'ye, BDP'ye sesleniyorum. Samimiyseniz gelin bu adımı atalım. En azından dörtte dört mutabık kaldıklarımızı bitirelim. Milleti aldatmayalım. Dostlar alışverişte görsün diye Anayasa çalışması yapılmaz. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim veriyorum sizler de verin hep birlikte bu çalışma yapılsın. Ama maalesef göreceksiniz yine ipe un serecekler. Ben şu anda sözümü verdim. Meclis Başkanı'na ve arkadaşlarıma gerekeni söyledim. Şu anda tüm medyanın huzurunda bunu açıklıyorum.
GÜÇLÜ ÜLKE OLMAMIZI İSTEMİYORLAR
Kardeşliğe ihtiyacımız çok, kardeşliğimizin pekişmesi lazım. Sosyal sorunların üzerine beraber gideceğiz, toplumun daha da kaynaşması için kucaklayıcı bir tavır izleyeceğiz. Türkiye'yi büyütürken elbette bundan rahatsız olanlar olacaktır. İstikrarla büyüyen bir ekonomiden rahatsız olup ekonomide yara açmak için tertip yapanlar olacaktır. Çünkü bölgede güçlü bir Türkiye istenmiyor, bunu böyle bilesiniz. Bizi demokratikleşme reformundan alıkoymak isteyenler de olacaktır. Çözüm sürecini sabote edip başarısızlığa sevketmek isteyenler de olacaktır. Milletçe hep birlikte bu hesaplara karşı uyanık olmak zorundayız. 76 milyonun arasındaki muhabbeti bozacak her girişime karşı kararlı bir tavır sergilemek zorundayız. Bizi birbirimize hasım etmek için kurulan her tuzağa karşı çok dikkatli olmak zorundayız. İnşallah Ramazan'da oluşan kardeşlik ikliminin Ramazan sonrasında da olması için gönüllerinizi bu yola koyacağınıza kalpten inanıyorum. Güçlü bir Türkiye var. İnşallah gelecek daha güçlü olacak. Hep birilkte elele, omuz omuza vereceğiz. Türkiye'yi el birliği ile yürütmeye devam edeceğiz. Sizleri anlamlı bir İstanbul gecesinde tekrar kalbi duygularla selamlıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...