İşte kenti ayağa kaldıran gizemli tünel! Emniyetten açıklama geldi

Düzenleyen:
İşte kenti ayağa kaldıran gizemli tünel! Emniyetten açıklama geldi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Mardin Emniyet Müdürlüğü, Kızıltepe ilçesinde Orduevine bitişik bir evde bulunan tünelin, define amaçlı kazıldığının tespit edildiğini ve biri Suriye uyruklu 2 şahıs hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent genelinde PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından önemli noktalara yönelik tünel kazma suretiyle gerçekleştirilebilecek bombalı saldırı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Define arama amaçlı kazıldığı tespit edildi

Açıklamada, “Bu çerçevede Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce kaymakamlık, adliye, kaymakamlık konutu, Cumhuriyet Polis Merkezi, cezaevi, kalekol inşaatları, savcı, asker ve polis lojmanları, orduevi, askerlik şubesi, belediye ve bölge trafik yerleşkelerinin çevresinde bulunan iş yerleri ve konutların zemin ile bodrum katları kontrol edilmiştir. Bu sırada, Orduevi’nin yer aldığı alana bitişik olan bir evin bahçesinde 3 metre boyunca düz giriş, 7 metre derinliğinde dikey bir tünel bulunmuştur. Olay yeri inceleme, bomba imha uzmanları, AFAD ve Turizm İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede tünel içerisinde bir adet kazma ve kürek ile evden çekilen elektrik kabloları ve aydınlatma düzeneği bulunmuştur. Yapılan incelemeler sonucunda tünelin terör amaçlı olmadığı, define arama amaçlı kazıldığı tespit edilmiştir. Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda evi kiralayan Suriye uyruklu bir şahıs ve mülk sahibi bir şahıs olmak üzere 2 şahsa, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 74’üncü maddesi gereğince işlem yapılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...