İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

Düzenleyen:
İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarıları peşe peşe geliyor. Günlerdir yaşanan sonbaharın son ayı kışa ramak kala günlük güneşlik hava 3 gündür yerini soğuk havaya bıraktı. İstanbul'da bugün öğleden itibaren sağanak etkili olacak. Peki İstanbul'a kar ne zaman geliyor? Meteoroloji'den son gelen bilgilere göre pazar günü İstanbul'a kar geliyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın doğusunda akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağacak. Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artış bekleniyor. Yetkililer kış lastiğini takmayan Pazar günü zorunlu olmadıkça trafiğe çıkması uyarısında bulundu. İşte 21 Aralık Hava Durumu...

Aralık'ın başından beri mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar 3 gündür yerini soğuk havaya devir etti. Kış şartları yüzünü göstermeye başladı. Herkes kar için önemler almaya başladı. Araç sahipleri kış lastiklerini taktı. Yayalar kar kış şartlarına uygun kıyafetler arayışına geçti. Uzmanlardan üst üste uyarılar geliyor. Karda yürürken dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyorlar. Gelen son bilgiler ışığında İstanbul'a kar geliyor.Peki ama İstanbul'a ne zaman kar geliyor?  İşte tüm merak ettikleriniz ve 21 Aralık Hava Durumu...

İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

21 ARALIK HAVA DURUMU

 Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Kırşehir, Kırıkkale ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Marmara'nın doğusunda akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 10 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 10 
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 21 
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21 
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11 
Trabzon: Çok bulutlu 12 
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4 
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 15 

İstanbul'a kar geliyor | İstanbul'a Kar Ne Zaman Yağacak? ( 21 Aralık Hava Durumu)

KARDA YÜRÜRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ağır kış şartlarının yaşandığı Erzurum’da buzlu yollar kırık, çıkık vakalarını artırdı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kaygan zeminin olduğu yollarda kesinlikle eller cepte olarak yürünmemesi önerisinde bulunarak, "Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün" dedi.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi, kayıp düşme neticesi kırık çıkık vakalarıyla doldu. Buzlu yolda düşerek kolunu kıran Atatürk Üniversitesi öğrencisi Gürkan Karaoğlu, eller cepte yürümenin cezasını çektiğini belirtti. Kolu dirsekten kırılan Karaoğlu, Ortopedi Servisinde tedavi altına alındı. 

PENGUEN GİBİ YÜRÜMELİYİZ

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Dinçer, kış aylarında en çok kırık, çıkık vakasının eller cepte yürümekten kaynaklandığını ifade ederek, "Karlı ve buzlu yolda penguen gibi yürüyün" dedi. Dr. Recep Dinçer, "Erzurum’da kış memleketinde yaşamaktayız. Karın bol olduğu bir memleket. O yüzden karın, buzun az olduğu yollarda yürümeye dikkat etmeliyiz. Özellikle kalın, yumuşak tabanlı ayakkabı tercihimiz olmalı. Yürürken ellerimiz cebimizde olmamalı. Açık bir şekilde yürümeliyiz. Biz buna penguen yürüyüşü diyoruz. Dengemizi ayarlayacak şekilde kısa küçük adımlarla. Bir sonraki adımı düşünerek ona göre hareket etmeliyiz" diye konuştu. Öte yandan Erzurum’da buzlu yollarda yürürken düşen vatandaşlar ilginç görüntü oluşturdu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...