BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > İlaçla greyfurt ve nar tüketmeyin

İlaçla greyfurt ve nar tüketmeyin

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, yan etkilerle ilgili riski azaltmak için ilaç kullanılan dönemde çok fazla nar, greyfurt ve lahana suyu tüketilmemesi gerektiğini söyledi.



Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Coşkun Usta, yan etkilerle ilgili riski azaltmak için ilaç kullanılan dönemde çok fazla nar, greyfurt ve lahana suyu tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Yan etkilerden korkmamak gerektiğini vurgulayan Usta, “Söz konusu besinler karaciğerdeki enzimleri etkileyebiliyor. Lahana suyu diyetlerde çok verilir ve karaciğer enzimleriyle etkileşir. İlaç, normal metabolizmadaki kan düzeyi için hazırlanmıştır. Sen bu gıdaları sürekli tüketip karaciğer enzimlerini etkilersen, ilacın etkisi değişebilir. Toksit etki yapabilir. Bazen de ilacın yan etkisini artar. Nar suyunun içindeki bir molekülün de tansiyon ilaçlarıyla olumsuz etkileşimleri olabilir. İlaç kullanılan dönemde bu maddeyi çok tüketmemek lazım.” AA
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 102715
    % 0.57
  • 5.2851
    % -0.34
  • 5.9555
    % -0.47
  • 6.7956
    % 0.67
  • 224.132
    % 0.63
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT