Erdoğan'dan Gezi çıkışı, 'Taksim turnusol kağıdı gibi'

Erdoğan'dan Gezi çıkışı, 'Taksim turnusol kağıdı gibi'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarına ilişkin, "Taksim'de şiddet estirenler olabilir. En büyük meydan Taksim değil, Kazlıçeşme. Ondan da büyük olan sandık meydanı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarına ilişkin, "Taksim'de şiddet estirenler olabilir. Üzülmeyin, kimin kim olduğu ortaya çıkıyor. En büyük meydan Taksim değil, Kazlıçeşme. Ondan da büyük olan sandık meydanı" dedi. Başbakan Erdoğan, İstanbul'da MÜSİAD'ın iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, Gezi Parkı olayları ve Mısır'daki askeri darbeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan, "Taksim'den daha büyük bir meydan Kazlıçeşme'dir. Oradan da daha büyük meydan var orası da sandık meydanıdır" dedi. Tüm darbelere karşı olduklarını, darbelerin halkların geleceğinin katili olduğunu belirten Başbakan şunları söyledi:
Darbeler geleceğin katilidir
"Meydanlar gösterge ise Mısır'da toplanan milyonları nereye koyacaksınız? Hangi ülkede olursa olsun, her darbe gayrimeşrudur, demokrasinin halkların geleceğinin katilidir. Biz 4 darbe yaşadık. Halk, sandıkta tepkisini ortaya koydu. Darbecileri cezalandırdı. Geçmişte darbeler askerin sokağa çıkması, sıkıyönetim, televizyon ve radyo işgali ile oluyordu. Bugün meydanlar; medya, sosyal medya illegal gösterilere zemin hazırlıyor ve silahlı güçler onun arkasından gelebiliyor. Tüm insanlığa omurgalı olalım, diyorum. nbsp; Geçmişteki gibi meydanları terörize ederek üzerimize gelebilirler. Taksim'de şiddet estiren olabilir, bunlara üzüldünüz mü? Sakın üzülmeyin, kimin kim olduğu ortaya çıkıyor. Bugünler, turnusol kağıdı gibi herkesi ortaya çıkarıyor. Geldiler, geçtiler, gittiler. En büyük meydan Taksim değil, Kazlıçeşme'dir. Unutmayın. Kazlıçeşme'den daha büyük bir meydan var o da sandık meydanı."
Muhalefet yine ipe un serecek
Aldatan olmadık, aldanan da olmayacağız. 460 günde 48 maddede uzlaşıldı. Samimiyseniz şu 48 maddeyi 1 haftada çıkaralım. Dostlar alışverişte görsün diye anayasa çalışması yapılmaz. Ama yine ipe un serecekler.
Güçlü ülke olmamızı istemiyorlar
Kardeşliğe ihtiyacımız çok. Sosyal sorunların üzerine beraber gideceğiz, toplumun daha da kaynaşması için kucaklayıcı bir tavır izleyeceğiz. Türkiye'yi büyütürken elbette bundan rahatsız olanlar olacaktır. İstikrarla büyüyen bir ekonomiden rahatsız olup ekonomide yara açmak için tertip yapanlar olacaktır. Çünkü bölgede güçlü bir Türkiye istenmiyor. Demokratikleşme ve çözüm sürecini sabote etmek isteyenler olacak. Milletçe uyanık olmak zorundayız. 76 milyonun arasındaki muhabbeti bozacak her girişime karşı kararlı bir tavır sergilemeliyiz."
28 ŞUBAT ŞAHSIMI DA HEDEF ALDI
MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftarına katılan Erdoğan, "28 Şubat darbesi şahsımı ve MÜSİAD'ı da hedef aldı. Umutsuzluğa kapılmadık. Üzerimize geldiler, 'ya sabır' dedik. Sadece seccademizle dertleştik. Bize zenci muamelesi yapanlar, bugün ortada yok" dedi. İftara, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak katıldı.
Önce Çevik Kuvvet sonra 20 bin kişi ile statta iftar
Başbakan Erdoğan'ın Ramazan programı netlik kazandı. Erdoğan Ankara ve İstanbul'un yanı sıra üç ilde iftara katılacak. Bugün Bingöl Havalimanı açılışını yapacak olan Başbakan, 19 Temmuz'da Kastamonu, 26 Temmuz'da ise Şırnak Havaalanı'nı açacak. 24 Temmuz'da Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki iftara katılacak. Gezi eylemlerinde gündeme gelen Çevik Kuvvet Ekipleri için bu ziyaret büyük önem taşıyor. Başbakan, vakıf, STK ve büyükelçilerle buluşacak, İmam Hatiplilerle de bir araya gelecek. Başbakan, 17 Temmuz'da AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın 19 Mayıs Stadyumu'ndaki iftarında 20 bin vatandaşla orucunu açacak. nbsp; (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...