İspanyollar'dan Türkiye'ye başörtüsü eleştirisi

İspanyollar'dan Türkiye'ye başörtüsü eleştirisi

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin İspanyol üyesi Marisol Casado, 2020 Yaz Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un tanıtım videosunda hiç bir başörtülü kadın imajının yer almamasını eleştirdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (UOK) İspanyol üyesi Marisol Casado, 2020 Yaz Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un tanıtım videosunda hiç bir başörtülü kadın imajının yer almamasını eleştirdi. Bunun gerçeklikten uzak olduğunu savunan Casado, İstanbul'un kültürel kaynaşımını değerlendiremediğini iddia etti. "Soru o kadar netti ki sormaya bile gerek yok. Bizim soramayacağımız soruları hiç kimsenin sormaması beni şaşırttı." diyen Casado, "İstanbul'un tanıtım videosunda bir tane bile başörtülü kadın imajı yer almadı ve bu gerçeklikten uzak. Bu onların eksikliğiydi çünkü kültürel füzyonu değerlendiremediler. Ne Asyalıların İstanbul'u Asya temsilcisi olarak ne de Avrupalıların kendi temsilcisi olarak gördüğünü zannetmiyorum. Arap dünyası kendi kültürünü temsil eden bazı şeyler bekliyor." ifadelerini kullandı. nbsp;UOK üyeleri arasında Madrid'e destek ararken, "Tokyo'da mı Madrid'de mi daha çok eğlenirsin?" şeklinde sorusu sorduğunu aktaran Marisol Casado, "İstanbul hakkında konuşmuyorum çünkü onun başka seviyede olduğunu düşünüyorum. O dünyanın en güzel şehirlerinden biri, ancak sıfırdan başlamak durumuna geleceğiz ve Sochi ve Rio'dan sonra Olimpiyat heyeti onunla çok ilgilenmiyor. Ayrıca son dönemde fark sorunlar çıktı." değerlendirmesinde bulundu.
Europa Press Ajansı'nın sabah programına UOK'un diğer İspanyol üyeleri Jose Perurena ve Juan Antonio Samaranch Salisachs'la birlikte katılan Casado, Tokyo'yu en güçlü rakip olarak gördüklerini söyledi.
Marisol Casado, İspanya'da son dönemde çıkan yolsuzluk skandallarının Madrid'in adaylarığını olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...