Altın aniden yükselişe geçti, 1300 dolara yakın

- Güncelleme:
Altın aniden yükselişe geçti, 1300 dolara yakın

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde 45 yılın en düşük seviyesine kadar inen altın yeniden yükselişe geçti. Ons 1300 dolara çok yakın syrediyor.

Geçtiğimiz günlerde 45 yılın en düşük seviyesine kadar inen altın yeniden yükselişe geçti. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarıyla son bir yılın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Gümüş de değer kazandı. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 3 yükselerek ons başına bin 284 dolara çıktı ve Haziran 2012'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Gün içinde ise altının onsu 1300 doları aştığı son tarih olan 24 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
2015'TE 1.500 $'I BULACAK
ANZ analistleri, altında son zamanlarda yaşanılan satışın "olgunluk" seviyesine ulaştığını belirtti. 2015 yılı sonu itibarıyla altının bin 500 dolara yükselebileceği belirtildi.
Gramı 80.7 liraya çıktı
ABD Merkez Bankası Fed'in açıklamaları Kapalıçarşı'da da etkisini gösterdi. Ons fiyatındaki yükselişle gram altın 80.7, çeyrek altın ise 145.5 liraya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...