PTT Kart ilk kez TGRT Haber'de tanıtıldı

Düzenleyen:
PTT Kart ilk kez TGRT Haber'de tanıtıldı

GÜNDEM Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan her şehrin ulaşımında kullanılabilecek ve birçok fonksiyonu olan ‘Türkiye Kart’ın detaylarını TGRT Haber’de anlattı. Bakan Arslan ”Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Metro, otobüs ve şehir hatları vapurlarına binerken geçecek. Belediyeler ile anlaşacağız ve PTT Kartla otobüse bineceksiniz” dedi.

TGRT Haber’de yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın konuğu olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan son günlerde oldukça merak edilen Türkiye Kart ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, ”PTT, içerde daha fazla iş yapabilmek adına E- Ticaret, HGS uygulamaları gibi birçok işlemi yapar hale geldi. Türkiye Kart diye bir uygulamayı önümüzdeki yılbaşında uygulamaya başlatıyoruz” diye konuştu.  PTT’nin, birçok bankanın olmadığı yerde bankacılık hizmeti verdiğini ifade eden Bakan Arslan, “4 bin 600 noktada bankaların verdiği hizmetleri veriyor ve bunun bin 800’e yakınında hiçbir banka bulunmuyor. PTT, bankacılık hizmetleri ile ilgili de ilave yasal yetkiler aldı. Önümüzdeki yıl PTT Kartı çıkarttığımızda, insanlarımız kredi kartı işlemi yapabilecek, nakit işlemi yapabilecek, hangi şehre giderlerse gitsin oranın ulaştırmasıyla ilgili bir kart kullanılıyorsa PTT Kart marifetiyle bütün ulaşım hizmetlerinden yararlanılabilecek, Milli Parklara gittiklerinde ayrıca bir kart bulundurma zorunlulukları olmayacak. Yani Türkiye Kart, insanların kredi kartı ve anlık nakit çekim görevini görecek, ulaştırma ile ilgili Türkiye’nin neresine giderseniz gidin 81 ilde belediyelerin kartla hizmeti varsa bu sisteme entegre faydalanılacak. Bir diğer özelliği, kredi kartınız, bankada hesabınız yok ama bu karta sahip olduktan sonra cep telefonunuz üzerinden nakit işlemi yapabilecek, para gönderme işlemi yapabileceksiniz. Almanya ve İsveç dahil dünyada 3 veya 4 ülkede uygulanıyor” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE TÜRKİYE KARTIN O DETAYLARI
Türkiye Kart’ın bu fonksiyonlarının üzerine ilave fonksiyonlar eklenerek önemli bir projeyi Başbakan Yıldırım’ın yapacağı tanıtım ile hizmete sunacaklarını kaydeden Bakan Arslan, “Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Metro, otobüs veya şehir hatları vapurlarına binerken geçecek. Belediyeler ile anlaşacağız ve PTT Kartla otobüse bineceksiniz. PTT, otomatik olarak parayı ilgili belediyenin hesabına aktaracak. Örneğin, Milli Park’a gittiğinizde para vermeyeceksiniz, PTT, parayı otomatik olarak Milli Parklar Genel Müdürlüğü hesabına aktaracak” dedi.
 
PTT PORTALIYLA 50 MİLYARLIK HEDEF
PTT’nin, PTT Bank konseptine kavuşmakla kendi tarihinde çığır açtığını da sözlerine ekleyen Bakan Arslan, “Bugün 400 farklı hizmet veriyor. 200 milyon işlem yapıyor. Bu çok önemli rakam. Bununla da yetinmiyor. E-ticaret portalında 2,5 milyon insan var üye olarak işlem yapabilen. 2006’da 20 milyar TL, bu sene 30 milyar TL, önümüzdeki yıl 50 milyar TL işlem hacmine kavuşuyor e-ticaret portalı” diye konuştu. Bu konuda farklı ülkelerle işbirlikleri olduğuna da dikkat çeken Bakan Arslan, “Özellikle Afrika ülkeleriyle, Katar ile birçok işbirliği yapıyoruz. Önemli mesafeler aldık” açıklamasını yaptı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın birçok konuda yaptığı değerlendirmeler şöyle:
 
BÜTÜN BÜROKRATİK İŞLEMLER E-DEVLETE GİRECEK
“E-devlette 10 yılda önemli bir mesafe kat ettik. Bugün 2 bin 444 farklı işlem e-devlet kapısı üzerinden yapılıyor. 35,5 milyon kullanıcıya ulaştık. Ayda 120 milyon işlem yapılıyor. Kamu kurumlarının yaptığı 5 bin 102 adet işlem var. Bunun 2 bin 444’ünü şu anda e devlet üzerinden yapıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl tamamını bu kapsama almak. Bu konuda Başbakanlığımız bünyesinde, bütün bakanların dahil olduğu çok önemli bir proje yönetiliyor. Önümüzdeki yıl her türlü işlem buradan yapılacak. Diyelim ki herhangi bir kuruma gidildiği zaman nüfus cüzdan sureti vermeyeceksiniz. Nüfus cüzdan sureti gerekiyorsa kurum tuşa basacak kendisi görecek.
 
E-DEVLETTE SRC BELGESİ ÖRNEĞİ
Bakanlık olarak SRC belgeleri veriyoruz. Bu belgeyle ilgili insanlar bir dosya hazırlıyorlar. Dilekçe hazırlıyor, fotoğraf ekliyor, sonra nüfus cüzdan suretini, ehliyet fotokopisini ekliyor, gerekiyorsa başka belgelerini getiriyor. Bu belgelerin hepsini getiriyor, bize başvuruyor. Başvururken de 40 lira ücret veriyor. Biz bunu 1,5-2 ayda bütün işlemlerini bitirip kişiye belgesini veriyoruz. Şimdi öyle olmayacak. E-devlet kapısı üzerinden kişi direkt sisteme girecek. Hiçbirine gerek yok. Biz ücreti 40 liradan 20 liraya düşüreceğiz. Kişi başvurduğunda anında başvurusu kabul edilebilir hale gelecek. Öbür türlü çok zaman alıyor.
 
HALKALI-GEBZE KESİNTİSİZ HALE GELECEK
İstanbul’da Türkiye nüfusunun yüzde 20’si yaşıyor. Her gün ağırladığı 2-3 milyon insanı da düşünürseniz kendi nüfusunun yüzde 20’si kadar da misafir ağırlıyor. Marmaray projesi çok önemliydi. 40 milyona varan insana hizmet etmişiz bugüne kadar. Önümüzdeki yıl hem Anadolu yakasını hem Avrupa yakasındaki banliyö sistemlerini de Marmaray standardında metro standardına getiriyoruz. Halkalı’dan Gebzeyi kesintisiz hale getiriyoruz.
 
BANLİYÖDE 2018 AĞUSTOS’TA İNŞAAT BİTECEK
24 saat çalışıyorlar, ‘gece rahatsız oluyoruz’ deniyor şimdi. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz ama İstanbul’un trafik problemini çözecek çok önemli bir projeyi hayata geçirmek adına çok hızlandı. Hedefimiz önümüzdeki yıl Ağustos gibi inşaatı bitirme, eylül ayında elektrik ve sinyalizasyon kısmını bitirmek, 3 aylık test süreci sonunda da sene sonunda hizmete sunmak.
 
AVRASYA TÜNELİNDEN ARTIK 47-48 BİN ARAÇ GEÇİYOR
Avrasya Tüneli’nde kullanım anlamında bir şikayet yok. İnsanlarımız memnun. Başlarken günde20 bin araç geçiyordu. Şu an günde 47-48 bin araç geçiyor. Yoğun dönemlerde 60 binin üzerine çıktığı oldu. Bu önümüzdeki yıllarda daha da artacağını gösteriyor.
 
DOĞU EKSPRESİNE OLAĞANÜSTÜ İLGİ VAR
Doğu ekspresine olağanüstü bir ilgi var. Bu ilgiye cevap verebilmek için vagon sayılarımızı artırdık. Halka satılan biletler ve vagonlar ayrı, acentalara satılan bilet ve vagonlar ayrıdır.
Atatürk Havalimanı ile 3. Havalimanı’nın hava koridoru ortak, bu yüzden normal yolcular 3. Havalimanı’nı kullanacak.
 
BİN 750 PERSONEL İÇİN DANIŞTAY BEKLENİYOR
PTTye alınacak olan bin 750 personel için Danıştay’ın kararını bugünlerde bekliyoruz. Karar çıkar çıkmaz arkadaşlarımızı bünyemize katmayı heyecanla bekliyoruz.”
  
KANAL İSTANBUL’DA ÇALIŞMALAR 2018 ORTALARINDA HAREKETLENECEK
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, asrın projesi Kanal İstanbul hakkında da bilgi verdi. Arslan, İstanbul’u korumak, İstanbul’daki tarihi dokuya ve değerlere sahip çıkmak, boğazdaki tehlikeli yük hareketini azaltmak buna da alternatif bir su yolu kazandırmış olmak adına Kanal İstanbul’u yapıyoruz” dedi. Arslan, “5 farklı alternatife indirdik. 5 alternatifle ilgili de bu sene Temmuz ayında etüt proje ve danışmanlık ihalesine çıktık. Bu konuda da uluslararası uzmanlar şu anda çalışıyorlar. Mevcut güzergahlar üzerinde birçok sondaj yaptık. Bütün güzergahların yapısını tespit edelim. En doğru ve optimum maliyetli güzergahı belirlemek üzere arkadaşlar çok yoğun bir mesai harcıyorlar. Üniversitelerimiz de dahil hizmetler alıyoruz. Simülasyonları yapıyoruz. Deniz dibi ekolojisini de korumamız lazım. Büyüklük olarak Süveyş ve panama kanalı var. Etüt sonucunda biz en doğru alternatifi tespit edip, sonra da o bu doğru alternatifi geniş bir koridor bırakarak bu koridor çerçevesinde ÇED çalışmasını yapacağız. Bu ‘ÇED çalışması başladı’ denilince hemen ‘tamam’ dediler, ‘Koridor tamam bu koridora karar verilmiş’. Etütlerini bitirip, ihaleye esas dökümanlarını hazırlayıp, inşallah önümüzdeki yılın ortalarına kadar Yap-İşlet-Devret modeli de dahil farklı Kamu-Özel İşbirliği modelleri de var, değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
GEMİLER ORAYI DAHA RAHAT TERCİH EDECEK
Arslan şunları söyledi: “İnsanlar Kanal İstanbul gibi kesintisiz gidebilecekleri bir güzergah varken hiç şüpheniz olmasın ki gemiler orayı daha rahat tercih edecek. Dolayısıyla Boğaz’ın yükü hem azalmış olacak hem mevcut Boğaz üzerindeki tehlikeyi de bertaraf etmiş olacağız. Rahatlama sağlayacağız. Kanal güzergahının etrafında kentsel dönüşüm de planlandığı için o bölgelerdeki çarpık yapılaşma da ortadan kaldırılıp yerine çok daha sağlıklı bir yapılaşma olacak.”
  
HERKES E-DEVLETE ERİŞEBİLECEK
 
Bakan Arslan, e-devlet uygulamasının herkesin erişebileceğini söyledi. Arslan, “Engelli, bilgisayar okuryazarlığı olmayan vatandaşlar da bu hizmetleri almak isteyecek. O zaman da bütün Türkiye çapında ortak noktalar kuracağız. Kişiler o noktaya gelecek. Bu tip hizmetleri verdiğimiz bir ortamda bütün kurumların işlemlerini yapabilir olacak. Vatandaş gelecek o hizmet kapısından hizmetini alabilecek” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...