Başbakan Erdoğan'dan Taksim'e taş, 'O meydan büyük değil'

- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan'dan Taksim'e taş, 'O meydan büyük değil'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki darbe, Taksim olayları ve yeni anayasa konularında açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftarına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bakın biz Türkiye olarak çok net bir ilkeden bahsediyoruz. İktidarda kim olursa olsun, hangi ülkede olursa olsun her darbe gayri meşrudur." ifadelerini kullandı. nbsp;Başbakan Erdoğan, Mısır'daki olaylar için "Birkaç yıl sonra oradaki darbecileri kimse hatırlamayacak." ifadelerini kullandı. nbsp; Erdoğan, ayrıca Gezi Parkı olaylarına da değinerek, "En büyük meydan Taksim değil, Kazlıçeşme. Kazlıçeşme'den büyük meydan var, o da sandık." dedi ve anayasa çalışmaları ilgili olarak muhalefet partilerine yaptığı çağrıyı da yineledi: "Gelin birlikte adım atalım." İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Her darbe, kime karşı olursa olsun, hangi ülkede, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, demokrasinin, halkların, o ülkenin geleceğinin katilidir. Eğer Mısır'da Muhammed Mursi değil de seçimle gelmiş olmak kaydıyla şu andaki yönetim olsaydı, bu yönetime karşı bir darbe yapılsaydı, biz hiç tereddütsüz o darbenin de karşısında tavır alırdık.
"MİLLETİN DUASI OYUNLARI ALTÜST ETMEYE YETER"
Biz Türkiye olarak yakın tarihimizde maalesef 4 darbe yaşadık. Her darbe farklı kesimleri hedef aldı. Her darbenin mağdurları olduğu gibi darbeden rant sağlayanlar da oldu. Ancak zaman geçtikçe halk sandıkta tepkisini çok net ortaya koydu. Darbeleri reddettiğini gösterdi. Onların nasıl bir tuzakları varsa Allah'ın da bir tuzağı, halkların da bir tuzağı vardır. Onlar kaosun değirmenine su taşıyabilirler, çok paraları olabilir. Onlar arkalarına sosyal medyayı, uluslararası güçleri, sermayeyi alabilir. Ama milletin bir duası bütün bu oyunları, tuzakları altüst etmeye ziyadesiyle yeter.
"HAYAT DOLARLARLA AVROLARLA UZAMIYOR"
Ben burada tüm milletime, tüm insanlığa şunu haykırıyorum: Omurgalı olalım. hayatımız vaadedilen süre ne kadarsa o kadar olacaktır, ondan fazlası olmayacaktır. Hayat dolarlarla, avrolarla uzamıyor. Ama bilesiniz ki, dolarla, avrolarla da kısalmıyor. Takdir neyse onunla devam ediyor.
"EN BÜYÜK MEYDAN TAKSİM DEĞİL SANDIKTIR"
Taksim'de şiddet estirenlere üzüldünüz mü? Sakın üzülmeyin. Kimin kim olduğu ortaya çıkıyor. Geldiler ve gittiler. Türkiye beraberlik içerisinde yürüyecek. Taksim'den daha büyük bir meydan Kazlıçeşme'dir. Oradan da daha büyük meydan var orası da sandık meydanıdır. Bu meydanlar geleceğe çok farklı bir şekilde işaret fişeğini ateşler.
"MUHALEFET İPE UN SERECEK"
Ben AK Parti Genel Başkanı olarak, buyurun dürüstsek, samimi isek gelin şu 48 maddeyi ve ilave edilecekleri bu yaz olağanüstü bir genel kurulla 1 haftada çıkaralım. Ayrıca Uzlaşma Komisyonu tatil yapmasın. Haftada 5 gün çalışalım. Yaz tatili boyunca da bu işi bitirelim. Buyrun buradan ana muhalefete de, MHP'ye, BDP'ye sesleniyorum. Samimiyseniz gelin bu adımı atalım. En azından dörtte dört mutabık kaldıklarımızı bitirelim. Milleti aldatmayalım. Dostlar alışverişte görsün diye Anayasa çalışması yapılmaz. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim veriyorum sizler de verin hep birlikte bu çalışma yapılsın. Ama maalesef göreceksiniz yine ipe un serecekler. Ben şu anda sözümü verdim. Meclis Başkanı'na ve arkadaşlarıma gerekeni söyledim. Şu anda tüm medyanın huzurunda bunu açıklıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...