Fenerbahçe'nin ceza almasını Platini mi istiyor

Fenerbahçe'nin ceza almasını Platini mi istiyor

SPOR Haberleri

Fenerbahçe önceki gün UEFA'nın Genel Merkezi'nde çok önemli bir duruşmaya çıktı. Aziz Yıldırım, Tahkim üyelerine, 'Fenerbahçe için istenen ağır cezaların sebebi Platini mi' dedi.

Aziz Yıldırım, Tahkim üyelerine, "F.Bahçe'ye niye bu kadar ağır cezalar isteniyor? Nedeni Platini mi?" dedi. Kurul Başkanı Eilers ise Platini'nin, kurula asla karışamayacağını söyledi ve Yıldırım'ı sözleri için uyardı. Fenerbahçe, Müfettiş Palacios'un tavrı ve skandal hamlelerinin cezanın iptalini sağlayacağına inanıyor. F.Bahçe önceki gün İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA'nın Genel Merkezi'nde çok önemli bir duruşmaya çıktı. Sabah Gazetesi sarı-lacivertli heyetin yaptığı tarihi savunmanın detaylarını vermeye devam ediyor... Alman Götz Eilers başkanlığındaki Tahkim Kurulu'nun 3 üyesinin önünde yapılan savunmada F.Bahçe, 2+1 yıllık Avrupa yasağının ertelenmesi ya da tamamen kaldırılması için ter döktü. Savunmanın en kritik anı, başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşmaydı. Bunun öncesinde mahkemede bazı gelişmeler de yaşandı.
Yıldırım başkan olarak yer almadı
TSİ 15:00 sularında başlayan ve 7 saat süren toplantı, 22:00'de sona erdi. Duruşma başlar başlamaz İsviçreli üye Michel Wuilleret, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu'nun F.Bahçe'de yetkilerinin olmadığını söyleyerek salondan çıkmalarını talep etti. F.Bahçeli avukatlar buna itiraz etse de salonda sadece F.Bahçe'yi savunmakla görevli hukukçu ve yönetici Deniz Tolga Aytöre, Martens Hukuk Bürosu'nun görevlendirdiği 4 avukat, F.Bahçe'nin Tahkim Kurulu duruşması için özel olarak anlaştığı Yunan Volos takımının CAS davasına bakan Yunanlı avukat ile bu davalarda uzman ABD'li bir avukat yer aldı.
Başkanın tanıklığına şerh konuldu

F.Bahçe hukuk heyeti bunun üzerine Aziz Yıldırım'ın başkan sıfatı ile değil de tanık sıfatı ile bulunduğunu belirtti. F.Bahçe'nin Tahkim'deki duruşmasında hakimlik görevini üstlenen 3'üncü üye Hollandalı Joseph Maessen, Yıldırım'ın isminin tanık listesinde bulunmadığını belirterek, bunu reddetti. Fakat Başkan Eilers'in girişimiyle Yıldırım'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Maessen ve Wuillert bu tanıklığa şerh koydu.
Platini'nin adı kurulun önüne geldi
Aziz Yıldırım sözü aldığı zaman kesintisiz bir sunum yaptı. 50 dakika sürdü ve "Toparlayın" uyarılarına aldırış etmeden savunmasına devam etti. Yıldırım özellikle, Türkiye'deki özel yetkili mahkemelerden, onların aldığı kararların hukuksuz olduğundan, tapelerin hukuk dışı ele geçirildiğinden bahsetti. Hukuksuz ele geçen bu tapeler yüzünden 100 yıllık bir camianın cezalandırılmasının UEFA normlarına aykırı olduğunu belirtti. Yıldırım çok sertleştiği savunmasında bir ara UEFA Başkanı Platini'yi de hedef alarak, "F.Bahçe'ye niye bu kadar ağır cezalar istiyorsunuz? Nedeni Platini mi?" diye sordu.
Bu kurula kesinlikle karışamaz
Kurul Başkanı Eilers bunun üzerine Platini'nin, kurula karışamayacağını söyledi. Yıldırım ayrıca, UEFA'nın yapısı itibariyle Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın kendiyle çeliştiğini iddia etti. Avukatlar ve hukukçularla konuştuğunu, F.Bahçe'ye karşı yürütülen yargılama usullerinin UEFA dinamiğine aykırı olduğunu savunarak konuşmasını bitirdi. En dikkat çeken bazı satırlar şöyleydi: "Elinizde kanıt yok. Tanık yok. Her soruya yanıt verdik. Cezamızı kaldırın. Bu, F.Bahçe'ye yapılmış bir oyundur. Hayatta olduğum sürece bu işin peşini bırakmam. Yasal haklarımızı kullanacağız."
Palacios cezanın artırılmasını istedi
F.Bahçe için ilk sürpriz, duruşmadan bir önceki gün yaşandı. Disiplin Müfettişi Miguel Palacios ikinci bir dilekçe hazırlayarak, F.Bahçe'nin 2+1 yıl olarak belirlenen cezasının ertelemesiz 3 yıla (2+1 yıldaki +1 cezaya dahil edilsin) artı 2 yıl da ek olarak (+1 yıl F.Bahçe'nin daha önce saha olaylarından aldığı ceza, diğeri ise kulüp yönetiminin UEFA'nın organlarını tanımaması ve karşı gelmesi, bunun da gelecekte F.Bahçe'nin aynı şekilde suç işleyebilmesinin önüne geçilmesi için) şartlı ceza talep etti. Dilekçede, şikeli olduğu iddia edilen 5 maçı 4'e düşürmüş, fakat bu 4 maçla ilgili yeni tapeler ve deliller eklemişti. Palacios'un listeden çıkardığı maç Karabükspor maçıydı ama İspanyol müfettiş, kurulun önüne Buca ve Konya maçlarını da sürpriz olarak sundu.
Tahkim cezayı 1+1'e düşürebilir
F.Bahçe, Palacios'un hamlelerinin cezanın iptalini sağlayacağına inanıyor. Palacios'un ilk Etik Kurulu raporunu kullanarak ceza istemesinin hukuken yanlış olduğu belirtiliyor. Avukatlar, "İlk etik kurulu raporu hukuken geçersiz. Orada savunmalar yoktu, tüm deliller TFF'ye verilmemişti. Bu avantaj olabilir. Çünkü maçların ayarlanmış olduğuna kanaat getirildiği rapor bu. Tahkim de böyle bakarsa, ceza iptal olur" dediler. Deniz Aytöre'nin de duruşmada Palacios'un sürekli delil değiştirmesine karşılık, "Müfettiş tarafından sürekli değiştirilip parti parti önümüze konan olaylar var. Söyleyin elinde ne varsa hepsini önümüze koysun" dediği öğrenildi. Bunun yanında cezada, 1 yıl Şampiyonlar Ligi'ne gitmemelerinin hesaba katılmadığı belirtildi. Tahkimin, sözlü olarak hatayı kabul ettiği iddia edildi. Ayrıca F.Bahçe'nin, "Kişiler yargılanmadan kurumlar yargılanamaz" dedikleri kaydedildi. Bu durumda, F.Bahçe'nin cezası iptal olmazsa yüksek ihtimalle 1+1'e düşecek. (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...