Dışişleri'nde deprem, 'sürpriz düzenlemeyle köklü değişiklik'

Dışişleri'nde deprem, 'sürpriz düzenlemeyle köklü değişiklik'

GÜNDEM Haberleri

Meclis Genel Kurulu'nda iki gün önce Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne yönelik sürpriz düzenlemenin ardından köklü bir değişiklik de Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili yapıldı.

Meclis Genel Kurulu'nda iki gün önce Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) yönelik sürpriz düzenlemenin ardından köklü bir değişiklik de Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili yapıldı. Daha önce hükümetin Meclis'e gönderdiği tasarıda yer alan, ancak Dışişleri'ndeki rahatsızlık üzerine komisyonda çıkarılan düzenleme, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ısrarı üzerine yeni bir önergeyle Torba Teklife alındı. Dışişleri Bakanlığı'nda müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdürlükler gibi üst düzey diplomatik görevlendirmelerde bu dönem sona erdirildi. Teklife eklenen hükme göre, Dışişleri mensupları dışından "büyükelçi" olarak atanan kişiler, Dışişleri Bakanlığı'nda tüm üst düzey görevlere atanabilecek. Mevcut yasaya göre ise bu görevlere ancak meslek mensubu büyükelçiler arasından atama yapılabiliyor.
SONRADAN DİPLOMAT
Teklif yasalaştığında Dışişleri Bakanlığı meslek mensupları dışından büyükelçi ve daimi temsilci olarak atananlar, merkeze döndüklerinde meslek mensubu olanlarla aynı haklara sahip olarak çalışmaya devam edebilecekler. Bu bürokratlar, büyükelçi unvanını kullanmaya devam edecekler ve bakanlıkta yönetici kadrolarına atanma dahil daimi temsilciliğe atanan diplomatlarla aynı statüde olacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...