Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi sabote edilmiş, işte darbenin perde arkası

Mursi sabote edilmiş, işte darbenin perde arkası

DÜNYA Haberleri

New York Times yazdı, 'Darbe oldu, elektrik geldi, gaz kuyrukları bitti, suç azaldı'

Mısır'da askeri müdahaleden önce halkın şikayet ettiği en önemli konuların başında elektrik kesintileri, gaz kuyrukları ve asayiş meseleleri geliyordu. ABD'nin etkili gazetesi New York Times'da dün yayımlanan bir haber tüm bu meselelerin aslında eski lider Hüsnü Mübarek yanlılarının Mursi'ye yönelik sabotaj faaliyetlerinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Ben Hubbard ve David D. Kirkpatrick imzalı haber özetle şöyle: Ekonominin yüzde 40'ını elinde bulunduran ordu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirdiğinden bu yana hayat şartları nbsp;'birdenbire iyileşiverdi'. Gaz kuyrukları kayboldu, elektrik kesintileri durdu ve polis sokaklara döndü. Polisin, Mursi yanlılarına biber gazlı müdahalesi muhaliflerce alkışlandı. Bu durum, Mübarek'in devrilmesinden sonra ona bağlı kadroların Mursi yönetimi sırasında nbsp;hayat kalitesini baltalama hususunda belirgin bir rol oynadığını gösteriyor. nbsp;Müslüman Kardeşler, Mursi'nin başarısız olması için komplo düzenlendiğini savunuyor. Mursi döneminde Tedarik ve İç Ticaret Bakanı olan Nasr el- Faraş bunun darbeye hazırlık olduğunu kaydediyor. El Faraş'a göre devletin farklı kısımlarının hepsi krizi meydana getirmekte rol oynadı. Mübarek'e ve ülkenin üst düzey generallerine yakın olan eski düzen yanlıları ayrıca Mursi'yi devirmek isteyenleri örgütledi, mali ve fikri yardımda bulundu. Bunlar arasında Mısırlı milyarder Nakip Saviris, eski Anayasa Mahkemesi üyesi Tahani el-Gebali, Mübarek döneminin son başbakanı Ahmed Şefik'in hukuk danışmanı Şevki el-Said gibi isimler bulunuyor. Saviris, ülke çapında bürolarını Mursi muhalifi Temerrüd hareketinin kullanımına açtığını hatta onlar için klip bile hazırlattığını belirterek, 'Bundan onların bile haberi yok'?dedi.Mübarek'e bağlılığıyla bilinen polis memurları sokaklardan kaybolmuş, nbsp;elektrik ve gaz tedarikinden sorumlu kurumlar işlemez hale gelmişti.


nbsp;Mursi sabote edilmiş, işte darbenin perde arkası
nbsp;Bitmeyen gaz kuyrukları ve kesintiler halk arasında mevcut olan öfkeyi sürekli büyütmüştü. nbsp;
Darbeye 12 milyar dolarlık yardım nbsp;
New York Times'a konuşan Mursi muhalifi milyarder iş adamı Nakip Saviris, "Mursi'nin devrilmesinin Mısır'ın çökmüş ekonomisini canlandıracağını tahmin ediyordum. Çünkü petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri nbsp;ve Kuveyt'ten toplam 12 milyar dolar yardım aktı. Bu bizi 12 ay problemsiz idare eder" diye konuştu. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt yönetimleri, Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından orduya ve geçici yönetime desteğini açıklamıştı. Bu arada Washington daha önce planlandığı şekilde 4 adet F-16 savaş uçağının birkaç hafta içerisinde Mısır'a gönderileceğini duyurdu.










UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...