Özbekistanlı kadın, 40 yıl sonra yeniden ayağa kalktı

Düzenleyen:
Özbekistanlı kadın, 40 yıl sonra  yeniden  ayağa kalktı

YAŞAM Haberleri

Özbekistan’da çocukken ağaçtan düşerek bacakları kırılan ve 40 yıl boyunca yürüyemeyen 59 yaşındaki İnoyatkhan Kasımova, Konya’da geçirdiği operasyon sayesinde 40 yıl aradan sonra ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşadı.

Kasımova “Yıllarca ilaçlarla ağrılarımı dindirmeye çalıştım. Yaşadığım ilçede böyle teknolojik aletler, sağlık imkânları olmadığı için hayatım boyunca yatalak kalacağımı sanıyordum. Burada yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

4 yıl boyunca tedavi gören Kasımova “Doktorlar göğsüme kadar alçıya aldı. Alçılar çıkarıldıktan sonra bacak kemiklerimde eğilmeler başladı. Hastaneye gidip tekrar ameliyat oldum fakat düzelmedi. Zamanla yürüme kabiliyetimi tamamen kaybettim” dedi. Geçen yıl ağrılarının daha da arttığını, tedavi olmak için Türkiye’ye gelen Kasımova’nın derdine Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi derman olmuş. Hastanın 40 yıldır yürüyememesi yüzünden diz eklemlerinde kireçlenme ve ciddi anlamda bozulma olduğunu anlatan Prof. Dr. Arazi, yapılan tedaviyi şöyle anlattı:

“Bu tip durumlarda cerrahi müdahale sıkıntılı olabiliyor. Zaten kendisine Özbekistan’daki doktorlar böyle bir ameliyat olması durumunda yürüyemeyeceğini ve yatalak olarak hayatına devam edeceğini söylemişler. Biz önce diz eklemlerinde oluşan eğriliği bir kaç operasyonla düzelttik, daha sonra eklemdeki yoğun kireçlenmeyi giderdik. Hastamız ameliyattan 4 gün sonra neredeyse desteksiz olarak yürüyebilecek hâle geldi.” 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...