Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akbank, kripto parayla transfer yapacak

Düzenleyen:
Akbank, kripto parayla transfer yapacak

Ekonomi Haberleri

Ripple’ın blockchain ağında dahil olan Akbank, bu teknolojiyi uluslararası para transferi işlemlerinde kullanacak.

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş “Bitcoin’in kendisi önemli değil, Blockchain önemli. Blockchain dünyada birçok işletmenin iş yapış şeklinde inanılmaz tasarruf ve hız sağlayacak bir şeydir. Bitcoin kulak ise Blockchain uzamakta olan bir boynuzdur” dedi. Ulutaş, Akbank LAB’in çalışmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Blockchain teknolojisi ve uluslararası para transfer sistemlerine değindi, tüm dünyanın “yeni teknolojilere hızlı adaptasyon” dönemine girdiğine dikkati çekti. Ulutaş, Akbank’ın, uluslararası para transferinde son teknolojiyi kullanarak şeffaflık ve hızı artırıp, maliyetleri düşüren Ripple ile anlaşan ilk Türk bankası olduğunu vurguladı. 

YÜKSEK GÜVENLİKLİ 

Tolga Ulutaş “Türkiye’de bir ilk olarak Silikon Vadisi merkezli Ripple firmasının çözüm ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz Blockchain teknolojisi ile para transferi başarılı inovasyon süreçlerimizin en önemli örneklerinden. 2018 yılı içinde Ripple teknolojisini önce kurumsal ardından da bireysel müşterilerimizin işlemlerinde kullanıma alacağız. Yeni dönemde iş birliği yapmak için çeşitli fırsatları araştırıyoruz ve hem Amerika’dan hem de dünyada öne çıkan diğer ülkelerden finansal teknoloji şirketleriyle iletişim hâlindeyiz” diye konuştu. Ulutaş, Blockchain teknolojisinin, varlıkları en yüksek güvenlikte ve aracılara ihtiyaç duymadan, açık bir ağ üzerinden herkesin erişimine sunduğunu sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...