Balkabağını kışın tüketin (Balkabağı Faydaları Neler)

Düzenleyen:
Balkabağını kışın tüketin (Balkabağı Faydaları Neler)

SAĞLIK Haberleri

Kış aylarında yemek yeme isteğimiz artıyor. Özellikle tatlıya yöneldiğimiz günlerde daha düşük kalorili besinler arıyoruz. Önümüzdeki en iyi örnek ise balkabağıdır. Balkabağı düşük kalorilidir ve dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Peki balkabağı faydaları nelerdir? Neden kışın balkabağı tüketilir. İşte Balkabağı faydaları...

Marketlerde pazarlarda en çok karşılaştığımız balkabağıdır. Kışın vazgeçilmezi, sofraların aranan lezzeti... Peki balkabağı faydaları neler? Balkabağının tatlısı, böreği, yemeği yapılıyor. Hepsi de düşük kalorili, rahatça tükebilecek yemekler. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım 'balkağını kışın tüketin' diyor ve faydalarını açıklıyor. İşte balkabağı faydaları nelerdir, neden kışın balkabağı tüketilir ile ilgili merak ettikleriniz

İlgili resim

BALKABAĞINI KIŞIN TÜKETİN

Kabağın yüzde 90 dan sudan oluştuğunu belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Lif içeriği yüksek ve kalorisi düşüktür. 1 bardak haşlanmış, süzülmüş , pişmiş , tuzsuz kabak 49 kaloridir . 2 gram protein , 12 gram karbonhidrat ve 3 gram diyet lifi içerir. İyi bir C vitamini kaynağıdır. Hastalıklara karşı savaşan bütün besin öğelerini (potasyum, pantotenik asit, magnezyum , C ve E vitamini , demir , çinko , selenyum , kalsiyum , niasin ve folat içerir.” diye konuştu. 

BALKABAĞI FAYDALARI NELER?

Kabağın parlak turuncu renginin onun önemli bir antioksidan olan beta karotenden zengin olduğunu gösterdiğini anlatan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “Beta karoten bitki karotenoidlerinden biridir ve vücutta A vitaminine dönüşür . A vitaminine dönüşümüyle beta karoten sağlık için önemli fonksiyonları gerçekleştirir .
balkabağı ile ilgili görsel sonucu

Mevcut çalışmalar betakaroten içeren zengin bir diyetin bazı kanser türlerine ( akciğer , kolon , mesane , serviks , meme , cilt ) yakalanma riskini azaltabildiği ve kalp hastalığına karşı koruma sağladığını göstermiştir.

Beta karoten diğer hastalıkların yanı sıra katarakt ve yaşlanmanın getirdiği dejeneratif ( dokuların normal yapılarının bozulup , fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmesi ) etkilerin oluşum riskini azaltmaktadır” diye konuştu. 

Diğer beta karoten kaynaklarının Havuç , kabak , brokoli, tatlı patates , kayısı ve yeşil yapraklı sebzeler olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “A vitamininden zengin besinleri günde 1-2 porsiyon tüketmek yeterlidir . Aşırı tüketimi derinin renginin sarıya dönmesine neden olur” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...