Araçlarda cam filmi yasağına yeni düzenleme

Düzenleyen:
Araçlarda cam filmi yasağına yeni düzenleme

GÜNDEM Haberleri

Cam filmi yasağı yeni düzenleme ile karar bağlanıyor. Taslağa göre ön cam filmi tamamen yasak, arka cam filmi ise serbest olacak. Yasak olmayan kısımlarda en az yüzde 70 ışık geçirgenliği şartı olacak.

Cam filmi yasağında son durum belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasağın vatandaşı mağdur etmemesi talimatı verdi, cam filmine ceza uygulaması donduruldu.  Haftalardır süren teknik çalışmalar tamamlandı.

ÖN YASAK, ARKA SERBEST
Yeni yönetmelikle güvenlik güçlerinin görüntü alabileceği, görüntülemesine engel olmayacağı çerçevede limitli kriter getiriliyor.

Buna göre, ön cam filmi tamamen yasak, arka cam filmi ise serbest olacak.

Serbest olan kısımlarda ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması istenecek:

“Araçların ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabilir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...