Rusya ve Çin’i reddedip Türkiye’yi tercih etti

Düzenleyen:
Rusya ve Çin’i reddedip Türkiye’yi tercih etti

YAŞAM Haberleri

Çad’ta girdiği üniversite sınavını 2’nci olarak tamamlayan Saleh Ahmat İbrahim, Afrika’da yükselen Türkiye sempatisi nedeniyle Rusya ve Çin’i reddederek eğitimine Türkiye’de devam etmeye karar verdi.

Çad’ta, 2013-2014 eğitim sezonunda girdiği üniversite sınavını 2’nci olarak tamamlayan Saleh Ahmat İbrahim’e, Çad Milli Eğitim Bakanlığı tarafından burs verildi. Üniversite eğitimi için Çin, Türkiye, Malezya ve Rusya arasında bir seçim yapması istenen İbrahim, hem Türkiye’nin Afrika’daki yardım çalışmalarıyla oluşturduğu sempati sebebiyle, hem de dini açıdan Türkiye’nin en iyi seçenek olduğunu düşünerek, Anadolu Üniversitesi’ni seçti.Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümünde okuyan Saleh Ahmat İbrahim, Türkiye’nin Afrikalı öğrenciler için önemli bir yer olduğunu ve eğitim hayatına burada devam ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Çad Milli Eğitim Bakanlığından böyle bir burs aldığında heyecanlandığını dile getiren İbrahim, “Çad’ta lise sonda yapılan zor bir sınavımız var. Her sene yaklaşık 196 bin kişi sınava giriyor. Az kişi başarılı olabiliyor. Ben de 2013-1014 döneminde sınava girdim, ülke 2’ncisi oldum. Ülkemizin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bizi çağırdılar. İlk 5’e giren öğrencilere burs vereceklerini söylediler. Bize 4 ülke sundular. Türkiye, Çin, Malezya ve Rusya. Bu ülkeler arasında bir seçim yapabileceğimizi ve istediğimiz bölümü okuyabileceğimizi söylediler. Ben de bu ülkelerin arasında Türkiye’yi seçtim. Bana ilk bu seçenekleri sundukları andan itibaren aklımda sadece Türkiye ve Malezya kaldı. Rusya ve Çin’e gitmek gibi bir hayalim bile yoktu ön yargılarından dolayı. Onun için ailemin yardımıyla Türkiye’ye gelmeye karar verdim” şeklinde konuştu.

“Türkiye bizim için çok önemli bir yer”

Türkiye’yi uzun süredir takip ettiğini ve bu durumun da kararında etkili olduğunu aktaran Saleh Ahmat İbrahim, Anadolu Üniversitesi’ndeki eğitimden çok memnun olduğunu dile getirdi. Geleceğe dair büyük hedefleri olduğunu vurgulayan İbrahim, şunları kaydetti:

“Türkiye, zaten bilindiği gibi İslam ülkelerinin en önde gelen ülkelerden biri. Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı uzun süredir herkes tanıyor. Müslümanların tek sesi. Bir karar vermekte hiç sıkıntı çekmedim. Buraya gelmeden önce de tarihini biliyorduk. Türkiye, bizim için çok önemli bir yer. Seviyorduk, izliyorduk, takip ediyorduk, biliyorduk. Türkiye’deki eğitim çok güzel. Geçen sene Erasmus programı ile İspanya’ya gittim. Gittiğim üniversite, dünyadaki başarı sıralamasında 150 ile 200 arasında bulunuyordu. Anadolu Üniversitesi 600 ile 800 arasında bulunmasına rağmen, Anadolu Üniversitesi’nin içindeki laboratuvarları, elemanları çok iyi. Çok geniş. Öğrencileri her zaman destekliyorlar. Kütüphanemiz çok büyük. İstediğimiz her kitabı alabiliyoruz. 24 saat açık. Ama oradaki kütüphane çok küçük ve 6 ay kapalı. Kantinimiz bile çok küçüktü. Anadolu Üniversitesi ile hiçbir ortak noktası bile yok. Bunları gördüğüm zaman ‘Türk eğitimine yönelik eleştiriler objektif değil’ dedim. Türkiye’deki eğitimin iyi olduğunun bu bir kanıtıdır.”
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...