Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

28 Şubat davasında 60 müebbet talebi

Düzenleyen:
28 Şubat davasında 60 müebbet talebi

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat davasında savcı mütalaasını verdi. Karadayı ve Çevik Bir dahil 60 sanığın müebbet hapsi istendi.

28 Şubat davasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve 2. Başkan Çevik Bir'in de aralarında olduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.Savcı, 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Refahyol hükümetini devirmeye TSK'daki tüm unsurların katıldığını belirten savcı, cezaların en üst seviyeden verilmesini istedi.Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Dönemin (hayatta olan) tüm kuvvet komutanlarının yanı sıra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen komuta kademesinden bazı isimler şöyle: Harekat Başkanı Çetin Doğan, Genelkurmak Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Adli Müşavir Erdal Şenel.

39 BERAAT TALEBİ

39 sanığın ise beraati istendi. Yargılama sürecinde hayatını kaybeden 4 sanık hakkındaki dava ise düştü. Eski Jandarma Komutanı Orgeneral Teoman Koman, ölüm nedeniyle hakkındaki davanın düşürülmesi istenen bu 4 isim arasında yer aldı.

"POSTMODERN DEĞİL, GERÇEK DARBE"

Mütalaada, Refahyol Hükümeti'nin yıkılmasıyla sona eren 28 Şubat sürecinin "postmodern" değil, askerin cebir ve şiddet kullanarak tüm unsurlarıyla hayata geçirdiği "gerçek bir darbe girişimi" olduğu vurgulandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...