Yıldırım'ın Twitter isyanı

Yıldırım'ın Twitter isyanı

GÜNDEM Haberleri

Binali Yıldırım, 'Türkiye'de faaliyetimiz yok diyorlar. Bu, Twitter'da hesabı bulunan 8 milyon Türk vatandaşına hakarettir' diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarıyla tartışmaların odağına oturan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "bela" olarak nitelendirdiği sosyal paylaşım sitesi Twitter konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Twitter'la yapılan görüşmelerde, Türkiye'de bir ofis aracılığıyla yasal faaliyet göstermesi konusundaki girişimlerden sonuç alınamamasına tepki gösteren Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Mesela adınız kullanılarak hesap açılıyor. Hakaret ediliyor, suç işleniyor. Bunu ispatlama şansınız olmuyor. Dediğimiz bu, muhatap olarak biri olsun! Ne yasak getiriyoruz ne de hangi mesajın gönderileceğine karışıyoruz. Herhangi bir hukuki problem olursa, onlara müracaat edelim. Durup dururken değil. Bu problemler, ancak onlar devreye girerse çözülür. Yoksa sen yapmadığın bir işten dolayı hesap vermek zorunda kalırsın. Burada iş görüyorsalar, ticari faaliyet yapıyorsalar, gelip ofis açmaları lazım, muhatap alınacak resmi adamlarının olması lazım. Vergi vermesi lazım, istemiyorlar. 'Türkiye'de faaliyetimiz yoktur' diyorlar. Gerekçe olarak makul sebep sunmuyorlar. Tek güvendikleri şey, 'Türkiye'de cumhurbaşkanı dahil her seviyede 8 milyon kullanıcım var, bana bir şey yapamazlar' anlayışı!.. Türkiye'de faaliyetimiz yok demek, açıkça Twitter'da hesabı bulunan 8 milyon Türk vatandaşına hakarettir. O halde biz de, 'Twitter ile işimiz yok' diyebilmeliyiz. Vatandaşımız da buna destek versin. Mücadelemiz devam ediyor. Eninde sonunda gelecekler, buraya kaydolacaklar." Kişisel bilgilerin Twitter tarafından ticari amaçla satıldığını da söyleyen Yıldırım, "Biz kişisel bilgi istemiyoruz. Mağdur olanlar için muhatap istiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...