İsrail hapishanelerinde 531 Filistinli müebbet yatıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail hapishanelerinde 531 Filistinli müebbet yatıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail hapishanelerinde müebbet hapse mahkum edilmiş 531 Filistinlinin bulunduğu bildirildi.

Filistin yönetimine bağlı Filistin Esirler Heyeti bünyesindeki Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinde müebbet hapse mahkum edilmiş 531 Filistinlinin bulunduğunu belirterek, "Bu kişiler, İsrail askeri mahkemeleri tarafından bir ya da birkaç kez müebbet hapse (99 yıl) mahkum edildi." ifadesini kullandı.

Fervane açıklamasında, 481'i 20 yıl ve üstü olmak üzere bin 228 Filistinlinin 10 yıl ve üstü hapis cezalarına çarptırıldığına dikkat çekilerek, bunların 452'sinin 15 ila 20 yıl, 295'inin ise 10 ila 15 yıl kadar hapse mahkum edildiği aktardı.

İsrail mahkemelerinin küçük-büyük, kadın-erkek farkı gözetmeksizin Filistinlilere yönelik çok ağır hükümler vermesini kınayan Fervane açıklamasında, "İsrail adaletinin tarihi, zulüm ve Filistin halkının hayatı ile geleceğini yıkma üzerine kurulmuştur." ifadelerine yer verdi.

Fervane son olarak İsrail hapishanelerinde şu an yaklaşık 6 bin Filistinlinin bulunduğuna işaret ederek, uluslararası camiaya "Filistinlilere yönelik ihlallerini ve keyfi uygulamalarını sonlandırarak uluslararası hukuka bağlı kalması için İsrail'e baskı yapmaları" çağrısında bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...