Kavakcı: 28 Şubat, demokrasimize yapılmış açık ve net bir darbedir

Düzenleyen:
Kavakcı: 28 Şubat, demokrasimize yapılmış açık ve net bir darbedir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, 28 Şubat davasına ilişkin, "28 Şubat, demokrasimize yapılmış açık ve net bir darbedir. 28 Şubat'ın sivil ve medya boyutu da var. Bu dosyalar hala soruşturma aşamasında." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 28 Şubat davasına ilişkin, "28 Şubat, demokrasimize yapılmış açık ve net bir darbedir. Bu darbenin birçok boyutu var. Şu an görülen davada sadece askeri sanıklar yargılanıyor. 28 Şubat'ın sivil ve medya boyutu da var. Bu dosyalar hala soruşturma aşamasında." değerlendirmesinde bulundu.Kavakcı, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat dönemine ilişkin Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 103 sanığın yargılandığı davada, savcının esas hakkındaki mütalaasını açıkladığını ve sona gelindiğini belirtti.

Savcının, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir ve diğer komuta kademesinden sanıklar ile tek sivil sanık olan Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 60 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediğini aktaran Kavakcı, "28 Şubat döneminde vesayetçi anlayış milyonlarca gencin, erkeğin ve kadının eğitim haklarını, çalışma haklarını ve hatta yaşama hakkını yok saydı. Yıllarca gençler, üniversite kapılarından alınmazken; sanıklardan, başörtüsü yasağının olmadığını iddia edenler bile oldu." ifadesini kullandı.

"Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetleri ile Refah-Yol hükümeti düşürüldü"

Kavakcı, Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerini organize eden, destek olan herkesin hesap vermesi gerektiğini, bu grubun faaliyetleri ile Refah-Yol Hükümeti'nin düşürülmeye çalışıldığını, halkın oylarıyla seçilmiş bir hükümetin baskı yoluyla görevini bırakmak zorunda kaldığını savundu.

4 Şubat 1997'de Sincan'da tankların yürütülmesi ile vatandaşlara korku aşılamaya çalışıldığını anımsatan Kavakçı, "Hükümete gözdağı veren darbeciler, bu fiillerini 6 ayda bir yapılan eğitim programı olduğunun savunmasını yapmışlardı. Bu savunmaya karşı Genelkurmay, böyle bir eğitim programı olmadığını bildirmiştir. Bunun yanı sıra o dönemde hükümeti yıpratmaya yönelik olarak gazetelerde 'Gövde Gösterisi' ifadesiyle manşetler atılmıştır. Bazı gazeteler, televizyonlar, 'irtica' bahanesi ile darbe atmosferi oluşturmaya çalışarak, hükümeti yıpratmaya çalışmışlardır. Ayrıca o dönem medyada kullanılan kin ve nefret dili ile halkın farklı kesimleri kutuplaştırılmaya ve birbirine düşürülmeye çalışılmış, provokatif eylemler ile bu kutuplaştırma meşru gösterilmeye çalışılmıştır. 28 Şubat, demokrasimize yapılmış açık ve net bir darbedir. Bu darbenin birçok boyutu var. Şu an görülen davada sadece askeri sanıklar yargılanıyor. 28 Şubat'ın sivil ve medya boyutu da var. Bu dosyalar hala soruşturma aşamasında." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...