Kuyumcularda 'çeyrek' kalmadı

- Güncelleme:
Kuyumcularda 'çeyrek' kalmadı

Ekonomi Haberleri

Darphane'deki grev üretimi yavaşlatınca kuyumcularda çeyrek, yarım ve tam altın bulmak neredeyse imkânsız bir hâle geldi.

Darphane çalışanlarının greve gitmesiyle çeyrek altın karaborsaya düştü. nbsp;Grevin etkisini gösterme başlamasıyla 135 liradan satılan çeyrek altının fiyatı 152 liraya kadar çıkarken, kuyumcular vitrinlerine "çeyrek, yarım ve tam altın yok" şeklinde yazılar asmaya başladı. Altın fiyatlarının aşırı talep ve fırsatçılardan dolayı yükseldiğine dikkat çeken İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, "Darphane'nin grev kararından sonra mevcut olan işçilik fiyatı yüzde 50 arttı. Vatandaşlar çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını almasın. 22 ayar tel bilezik şu anda Darphane'nin altınından daha ucuz" dedi. Antalya Kuyumcular Odası nbsp;Başkanı Ferda Erdem Erdem de vatandaşlara yatırım amacıyla çeyrek altın yerine işçiliği düşük bilezik ve gram altın almalarını tavsiye etti. Erdem, vatandaşların kuyumcudan aldığı çeyrek altını anında geri satması durumunda yaklaşık 17 lira zarar edeceğini uyarısında bulundu. Bu arada Antalya'da bazı kuyumcuların işyerlerinin camına 'çeyrek, yarım, tam altın yok. Cumhuriyet altın var' yazısı astığı görüldü. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise Darphane'de hazır yapılmış 2 parti daha cumhuriyet altını stoku olduğunu ve stokların önümüzdeki günlerde teslim edileceğini belirterek, "Sektörde yeterince stok var. Diğer taraftan ramazan ayı sebebiyle düğünlere ara veriliyor. Hatta dolardaki gelişmeler ve dış piyasalara bağlı olarak gerileyebilir" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...