Sahil bandında tepki çeken kirlilik

Düzenleyen:
Sahil bandında tepki çeken kirlilik

YAŞAM Haberleri

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Alacaağzı mevkisinde yer alan sahil bandının bir bölümü çöp, moloz, plastik atıklarla doldu. Vatandaşlar ise sahile metreler kala yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterdi.

İlçenin Alacaağzı mevkisinde adeta çöp dağları oluştu. Sahilin yakınında biriken çöpler, çevre kirliliği oluşturdu. Çöp atıkların yanı sıra moloz, plastik gibi atıklar da kirliliği gözler önüne serdi. Sahil kıyısında çöpten katmanların oluştuğunu anlatan vatandaşlar, yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki sahilin kentin en güzel sahillerinden birisi olduğuna vurgu yaptılar. Çevre kirliliğine dikkat çeken Şerif Cihan ise duruma tepki gösterdi.

“EN GÜZEL SAHİLİMİZ BURASI”

Sahilde düzenleme yapılmasını isteyen Şerif Cihan, "Belediye başkanı ile telefonda görüştük. Kendisi inşaatçıların döktüğünü söyledi. Engel olamadıklarını, gece yarılarına kadar orada mı bekleyelim dedi. Hafriyatın bir kısmını da kendisi döktürdüğünü söyledi. Yaklaşık bir buçuk yıldır da buralara belediyeler dökmüyormuş. Belediyemiz buraya bir buçuk yıldır çöp dökmediğini beyan ediyor. İşte plastik malzemeler, inşaat malzemeleri, ne ararsanız burada var. Sonuçta görüyorsunuz. Belediye dökmemiş olsa bari buna izin vermemesi gerekiyor. Bizim en güzel sahilimiz burada düzenleme yapılsa denize girsek. Başka yerde denize zaten giremiyoruz. Bir tek sahilimiz burası. Çok uzun bir sahil. Yaklaşık iki kilometre var. Yaklaşık 9-10 yıldır buraya çöp dökülüyor. Mücadele verdikçe kazanamadık. Sonuç ortada” şeklinde konuştu.

Belediye yetkilileri ise bölgenin metruk olduğunu, alana vatandaşlar tarafından moloz döküldüğünü ifade ederek dökülen molozların yeniden toplandığını ifade ettiler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...