ABD, 2017’de Yemen’i 120 kez bombaladı

Düzenleyen:
ABD, 2017’de Yemen’i 120 kez bombaladı

DÜNYA Haberleri

Pentagon’dan yapılan açıklamada, Donald Trump’ın başkanlığının ilk yılında ABD’nin Yemen’i 120 kez bombaladığı bildirildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk görev yılında ABD tarafından Yemen’e atılan bombaların sayısının geçen yıla oranla üçe katlandığı bildirildi. Dış İlişkiler Konseyi tarafından hazırlanan bir raporda, ABD’nin Yemen’e yönelik yapılan hava saldırılarında attığı bomba sayısının 2016 yılında 34, 2015 yılında ise 58 olduğu belirtildi.

ABD’nin büyük oranda El-Kaide ve DEAŞ militanlarını hedef alarak attığı bombalarda sivil kayıplar da yaşanmıştı. Nisan ayında insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 3 sivil de öldürülmüştü. Trump, göreve geldikten kısa bir süre sonra, bir Amerikan askerinin bölgede öldürülmesi üzerine gerçekleştirilen hava saldırısında içlerinde Nawar al-Awlaki adında 8 yaşında bir kız çocuğunun da olduğu 30 sivil hayatını kaybetmişti.

Mart 2015’te Suudi Arabistan, başkent Sana’nın denetimini ele geçiren Husi’lere karşı ABD destekli bir bombalama operasyonu başlatmıştı. Yemen’de iki yıldır süren iç savaşta 10 bin kişi öldürülürken, kolera salgını başladı ve ülke açlığın eşiğine geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...