Trump'ın tehdidi sonrası BM'de kritik istifa!

Düzenleyen:
Trump'ın tehdidi sonrası BM'de  kritik istifa!

DÜNYA Haberleri

BM'nin İnsan Hakları'ndan sorumlu yöneticisi Zeid Ra'ad el Hüseyin, ABD Başkanı'nı eleştirilerini yumuşatması konusunda baskı altında olduğunu söyledi ve istifa etti.

Birleşmiş Milletler'de bugün ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrasında ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde bu açıklamaya karşı olan tasarıyı veto etmesi sonrasında New York'ta tansiyon yüksek. Bugün BM Genel Kurulu'nda bir araya gelecek diplomatlar ABD'nin kararını oylayacak. Oylama öncesinde ABD Başkanı Donald Trump, "Oylamayı yakından takip edeceğiz. Bize karşı oy verenlere para yardımını keseceğiz" açıklamasının ardından bugün flaş bir istifa yaşandı. BM'nin İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Başkanı Zeid Ra'ad el Hüseyin istifa ettiğini açıkladı. Hüseyin, Birleşmiş Milletler'in bağımsızlık ve birliğine olan inancının kaybolduğunu söyledi. Hüseyin, ABD Başkanı Trump'ı sert bir dille eleştirmiş ve kendisinin tehlikeli olduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...