Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'deki tarihî oylamada hangi ülke ne oy verdi? İşte hayır oyu veren 9 ülke

Düzenleyen:
BM'deki tarihî oylamada hangi ülke ne oy verdi? İşte hayır oyu veren 9 ülke

GÜNDEM Haberleri

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada ABD'nin tehditlerine rağmen dünya adeta ABD'ye meydan okudu. 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla Türkiye'nin tasarısı kabul edildi. Tarihî oylamadan hangi ülke ne oy verdi? İşte hayır oyu veren 9 ülke...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in Kudüs'le ilgili tasarısı ABD'nin tehditlerine rağmen kabul edildi. Karar 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla kabul edildi. Peki tarihî oylamada hangi ülke ne oy verdi? Hayır oyu veren ülkeler hangileri? İşte detaylar...

ABD, İsrail, Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Micronezya, Nauru, Togo ve Palau, Kudüs kararına karşı oy kullandı.

BM'deki tarihî oylamada hangi ülke ne oy verdi? İşte hayır oyu veren 9 ülke

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyordu.

ABD FİNANSAL YARDIMI KESMEKLE TEHDİT ETTİ

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, görüşme sırasında "Başkan oylamayı yakından takip edecek ve benden bize karşı oy kullanan ülkelerin raporunu istedi. Bu konuda bütün oyları not edeceğiz." sözleriyle lehte oy verecek ülkeleri tehdit etti.

Çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan yer alıyor.

ABD'nn oylamadan önce ülkeleri finansal yönden tehdit etmesinin oylamadaki çekimser ve ret oylara etki ettiği düşünülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...