Dünya Kudüs kararını verdi, peki şimdi ne olacak?

Düzenleyen:
Dünya Kudüs kararını verdi, peki şimdi ne olacak?

GÜNDEM Haberleri

Tarihî Kudüs tasarısının BM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından "Şimdi ne olacak?" sorusu akılları kurcalamaya başladı. Karar yaptırım içermese de Trump yönetimini zor günler bekliyor. Peki neler olacak? İşte bu soruların tahmini cevapları...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" sayılmasını amaçlayan tasarı BM Genel Kurulunda kabul edildi. Tasarı BM Genel Kurulu’nda ABD’nin tehditlerine rağmen 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. Karar sonrası ise kafalara hemen 'şimdi ne olacak?' sorusu geldi. Peki bu oylamanın ardından ne olacaktı, işte sizler için bu sorunun tahmini cevapları. Her şeyden önce tasarının kabul edilmesi herhangi bir yaptırımı içermiyor. Ancak karar sonrası ABD özellikle de Trump yönetimini siyasi diplomatik açıdan zorlayacak bir sürecin başlaması ön görülüyor. Öte yandan bu karardan sonra Trump'ın diğer ülkelerle barış süreci görüşmelerine katılması da imkansız hâle geldi denilebilir.

İLK TEPKİ FİLİSTİN'E GELEBİLİR
Bununla birlikte ABD'nin ilk tepkisinin ise Filistin'e karşı olması bekleniyor. İlk beklenen ise Washington'da bulunan Filistin temsilciliğinin Trump yönetimi tarafından kapatılması. Bunun dışında ABD, yardım yaptığı 5 Müslüman ülkeye yardımı kesebilir. Ancak bu ihtimal düşük görülüyor.

Dünya Kudüs kararını verdi, peki şimdi ne olacak?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...