Merkel ve Putin arasında telefon görüşmesi

Merkel ve Putin arasında telefon görüşmesi

DÜNYA Haberleri

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın doğusundaki durumu değerlendirdiklerini bildirdi

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı yazılı açıklamada, iki liderin Donetsk ve Lugansk (Donbas) bölgelerindeki ihtilafın barışçıl çözüme ulaşması için Minsk Anlaşmasının uygulanmasını ele aldıklarını belirtti.

AA'nın haberine göre; Merkel ve Putin'in yaklaşmakta olan Noel vesilesiyle Üçlü Temas Grubu'nda dün teyit edilen çatışmalara ara verilmesi konusundan duyulan memnuniyetini dile getirdiklerini ifade eden Steffen Seibert, bu durumun Ukrayna'nın doğusunda uzun vadeli bir ateşkese dönüşmesinin ümit edildiğini kaydetti.

Seibert, "Şansölye ve Rusya Devlet Başkanı, mümkün olduğunca hızlı gerçekleşmesi gereken tutukluların değişimi konusunun Minsk Anlaşmasının uygulanması için önemli bir adım teşkil ettiğini vurguladı." ifadesini kullandı.


İki liderin bunun yanı sıra Minsk Anlaşmasının uygulanmasına ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerine destek verilmesine ilişkin Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi'nde (JCCC) yer alan Ukraynalı ve Rus subayların rolünü görüştüğünü belirten Steffen Seibert, Merkel'in bu merkezin işlevselliğinin korunması gerektiğinin altını çizdiğini aktardı.

Seibert, iki liderin Rus subaylarının yeniden JCCC'ye dönmelerini sağlamak için bazı sorunlara çözüm bulunması gerektiği konusunda da hemfikir olduklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...