BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çok pilav, şeker riskini artırıyor!

Çok pilav, şeker riskini artırıyor!

İngiliz tıp dergisi BMJ’de yayımlanan bir araştırmada, Dr. Qi Sun başkanlığındaki bilim adamları 350 bin kişinin 2 ile 22 yıl arasında değişen sürelerde toplanan verilerini analiz etti.



İngiliz tıp dergisi BMJ’de yayımlanan bir araştırmada, Dr. Qi Sun başkanlığındaki bilim adamları 350 bin kişinin 2 ile 22 yıl arasında değişen sürelerde toplanan verilerini analiz etti. Düzenli ve çok miktarda tüketilen haşlanmış beyaz pirincin “tip 2” şeker hastalığı ihtimalini artırdığını belirten bilim adamları, ek olarak tüketilen her bir porsiyonun da diyabet riskini yüzde 11 artırdığını kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT