Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hukuk öğrencilerinden mağdurlara ücretsiz adalet

Düzenleyen:
Hukuk öğrencilerinden mağdurlara ücretsiz adalet

EĞİTİM Haberleri

Avukat tutma ve hukuki bilgiye erişme imkanı sınırlı olan kişilere destek amacıyla ‘Hukuk Kliniği’ projesi hayata geçirildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Adalet Bakanlığı bugüne kadar İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinin aralarında bulunduğu 15 eğitim kurumuyla protokol imzaladı. Bu kapsamda şimdiye kadar hukuk fakültesinde okuyan 650 öğrenciye eğitim verildi. Öğrenciler, 'Gündelik Hayatta Hukuk Kliniği' ile 'Özel Hukuk Kliniği' isimleri altında iki ayrı ders gördü. Bu öğrenciler, İzmir, Antalya, Trabzon, Erzurum, Ankara, Eskişehir, Konya, Adana ve İstanbul’da 10 adliyede vatandaşa ücretsiz hukuki hizmet vermeye başladı. Adliyeye kurulan stantlarda bulunan öğrenciler boşanma, şiddet, iş uyuşmazlıkları gibi başvurular için gelen ancak maddi durumu olmayan vatandaşların meselelerini dinliyor ve bu kişilere hukuki manada nasıl bir yol izleyebilecekleri hakkında yönlendirmelerde bulunuyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...