Fener, golcü arıyor

Düzenleyen:
Fener, golcü arıyor

SPOR Haberleri

RvP’yi Amerika’ya, Fernandao’yu Brezilya’ya yollamaya hazırlanan F.Bahçe, Aykut Kocaman’ın eski gözdeleriyle ilgileniyor. Sow ve Bajic’in yanı sıra Niasse de gündemde.

M. Emin Uluç

Ara transferde önemli hamleler yapması beklenen Fenerbahçe’de sol bek kadar golcü arayışı da yoğun bir şekilde devam ediyor. Soldaki sorunu Hasan Ali’yi elden çıkarıp, Santos’tan Zeca’yla çözmeyi hedefleyen sarı-lacivertliler asıl hamleyi forvet hattında yapacak. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın üzerini çizdiği Robin van Persie’yi kesin olarak elden çıkaracak yönetim, Fernandao için de Cruzeiro’yla el sıkıştı. Kulüpler sambacının bonservisinin yüzde 75’i karşılığında 800 bin avroya anlaştı. İki golcüyü birden gönderecek Fenerbahçe, bu bölgeye tek takviye planlıyor. Janssen’den memnun olan Aykut Kocaman, Soldado’nun hâlâ tam kapasiteye ulaşamaması sebebiyle üçüncü bir golcü istiyor.

En yakın aday Sow

Aykut Hoca’nın yönetime verdiği transfer listesindeki isimler ise tanıdık. Fenerbahçe’ye dönmek için can atan Moussa Sow, Konya’dan gittiği Udinese’de mutsuz olan Riad Bajic ve Everton’da top koşturan bir zamanların Akhisarlısı Oumar Niasse. Kocaman’ın Niasse ile Bajic’e öncelik verdiği ama Sow’a da sıcak baktığı biliniyor. Türkiye’ye dönmeye can atan Sow’un ekonomik olarak da en uygun tercih olması Senegalli oyuncuyu liste başı yapıyor. Bu arada sarı-lacivertlilerin, Vincent Janssen’in bonservisini alabilmek için Tottenham’ın nabzını yokladığı da biliniyor. İngiliz ekibinin 22 milyon avroya aldığı Hollandalıyı ucuza bırakmak gibi bir düşüncesi yok. Ancak Fenerbahçe’de sınırları zorlamaya kararlı. Janssen’in en kötü ihtimalle yeniden kiralanarak kadroda tutulması hedefleniyor.

Janssen sürprizi

Sakatlığı geçen Vincent Janssen’in Konya deplasmanına oynayıp oynamayacağı henüz netlik kazanmadı. Ağrıları olan Hollandalı golcünün durumunun İstanbul’da yapılacak son idmanda kesinlik kazanacağı belirtildi. Soldado’yu ilk 11 için hazırlayan Aykut Kocaman, Fernandao’yla da yakından ilgileniyor.

"Bahane üretecek değiliz"

Konya deplasmanı öncesi kadrosunda önemli eksikler bulunan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman takımına güveniyor. “Cezalı ve sakat futbolculara rağmen en güçlü kadroyla sahaya çıkacağız” diyen Kocaman “Benim için sahadaki 11, Fenerbahçe’nin en değerli 11’idir” ifadesini kullandı. Aykut Hoca “Eksikler mutlaka etki edecektir. Ama kim oynarsa oynasın sahadaki oyuncuların giydikleri formanın hakkını verecektir. Biz Fenerbahçe’yiz ve hedefimiz şampiyonluk. Bahanelerin arkasına saklanamayız” şeklinde konuştu. Bu arada Kocaman’ın stoper konusundaki kararı da netleşmeye başladı. İdmanlarda Neto’nun yanında Josef’i deneyen tecrübeli teknik adamın, savunma hattını, Isla, Neto, Josef ve Hasan Ali’den oluşturması bekleniyor.

Sekiz günlük kamp

Fenerbahçe’nin devre arası programı belli oldu. 27 Aralık’ta İstanbulspor’la oynanacak kupa maçından sonra tatile çıkacak sarı-lacivertliler 7 gün izin yapacak. 4 Ocak’ta toplanıp Antalya’ya gidecek Fenerbahçe burada 8 günlük bir kamp gerçekleştirecek. 12 Ocak’ta İstanbul’a dönerek hazırlıklarına Samandıra’a devam edecek.

İsmail belirsizliği

Konya maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle sıkıntıda olan Fenerbahçe’ye bir kötü haber de İsmail Köybaşı’ndan geldi. Önceki günkü idmanı yarıda bırakan İsmail’in durumunun sanıldığından daha ciddi olduğu öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun Konya deplasmanında oynaması mümkün görünmüyor.

Skrtel’in inancı tam

Slovak basınına konuşan Martin Skrtel, Fenerbahçe’de çok mutlu olduğunu söylerken şampiyonluk vurgusu yaptı. İyi bir hava yakaladıklarını dile getiren Skrtel galibiyet serisini sürdüreceklerini belirtti. Slovak yıldız “Bu defa farklı olacak ve hedefe ulaşacağız” sözleriyle şampiyonluk inancını dile getirdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...