Dönme dolapta işler çok karışacak

Düzenleyen:
Dönme dolapta işler çok karışacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İhtiras, şiddet ve ihanetin iç içe geçtiği karmaşık bir hikâyeyi merkezine alan Woody Allen'ın son eseri "Dönme Dolap", kendini seyrettiren ancak tekrarlar üzerine kurulu bir film.

Murat Öztekin

Artık "her seneye bir film" kararı alan Hollywood'un usta yönetmeni Woody Allen, çok konuşulan "Café Society"den sonra bizi yine pastel renkli günlere götürecek bir filmle karşımıza çıkıyor. Allen'ın hem yazıp hem de yönetmen koltuğunda oturduğu "Dönme Dolap" (Wonder Wheel) Kate Winslet, Justin Timberlake, Juno Temple ve Jim Belushi gibi oyuncuları bir araya getiriyor. Renkli Coney Adası'ndaki lunaparkın içinde cereyan eden film, karmaşık ve nahoş aşk hikâyelerini bir araya getiriyor. Dört karakteri merkezine oturtan "Dönme Dolap"ta; ihtiras, şiddet ve ihanet iç içe geçiyor.

50'LERE SEYAHAT

Bizi 1950'lere yolculuğa çıkaran hikâyede aktrislik hayali sulara düşmüş, sonunda garson olarak çalışmak zorunda kalmış Ginny isimli kadının hayatına giriyoruz. Ginny, çok hoşlanmadığı atlıkarınca operatörü eşi Humpt ile zor günler geçiriyor. Kaçırdığı şaşalı hayatın hasretiyle yanan Ginny, gerilimli bir evlilik yaşıyor. Derken, sahilde cankurtaran olarak çalışan genç Mickey ile tanışıyor. Evli kadın, oyun yazarı olmak isteyen cankurtaranla gizli bir birlikteliğin içerisine sürükleniyor. Tam onunla önceki hayatında kaçırdığı şeyleri keşfettiğini zannederken işler bir anda tersine dönüyor. Kocası Humpt'ın yıllar önce sevdiği bir adam için evinden kaçan kızı Carolina geri dönüyor. Üstelik peşinde eli kanlı gangsterler de var. 

KISKANÇLIK ATEŞİ...

Bu arada yanlış münasebetini devam ettiren Ginny, sevdiği genç adam ile üvey kızı Carolina'ın yakınlaşmaya başladığını görünce kahroluyor. Genç kızı büyük bir düşman olarak gören Ginny, kinle hareket etmeye başlıyor. Cankurtaran Mickey de doğru kadının kim olduğunu hususunda bir dilemmaya düşüyor. Bu esnada Caroline'ın peşinde olan gangsterler de zavallı kadına çok yaklaşıyorlar. Mutluluğu Caroline tarafından tehlikeye atılan Ginny, bu kirli münasebet uğruna çok şeyi yapmayı göze alıyor.

TİYATRO SEYREDER GİBİ...

"Dönme Dolap", yasak bir münasebetin neticelerine dair çarpıcı bir hikâye sunarken, bunu iyi bir görsellikle işliyor. Ustaca dizayn edilmiş köstüm ve binalarla 50'li yıllara yolculuğa çıkarken, bazen sararıp bazen turuncu ve maviye dönüşen bir atmosferin içerisine giriyorsunuz. Filmde gereksiz bir anlatıcı olarak duran Justin Timberlake'in dışında muazzam oyunculuklara şahit oluyoruz. Buna rağmen yavaş ama sürükleyici bir film seyretsek de özgün bir hikâye ile karşılaşmıyoruz. Zaman zaman bir tiyatro oyunu gibi duran eserde, olan biten birçok şey de seyircinin tahmin hudutlarının içerisinde kalıyor. "Dönme Dolap" Woody Allen'ın 'çok iyi' filmlerinden biri olmasa da sıkılmadan seyredilebilecek bir buçuk saat vadediyor.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

- "Ferdinand"
- "Düş Kırgınları"
- "Eyvah Annem Dağıttı! 2" 
- "Belalılar"

EN ÇOK SEYREDİLENLER

- "Aile Arasında" 540 bin 245
- "Star Wars: Son Jedi" 222 bin 987
- "Ayla" 186 bin 266
- "Maide'nin Altın Günü" 146 bin 798
- "Öteki Taraf" 72 bin 528

*15-17 Aralık rakamları...

 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...