Tuzağa düşenlere tahliye

Düzenleyen:
Tuzağa düşenlere tahliye

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün hazırlandığı ‘Freezy’ ve ‘kıble pusulası’nı indirenlerin ‘ByLock’ kullanıcısı olarak görünmesi sonrası gerçekleşen tutuklamalarla ilgili tahliyeler başladı.

Mahkemeler, FETÖ'nün ByLock tuzağına takılan 11 bin kişi için Antalya'da alınan emsal karar üzerine son 2 haftadır tahliye kararları vermeye başladı.

FETÖ üyelerinin şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ üzerinden Antalya'da avukat Ali Aktaş'ın yaptığı araştırmalar sonunda, başka uygulamaları indiren veya kullananların da ‘ByLock’ programıyla ilişkilendirildiği belirlendi. ‘Freezy’ ve ‘kıble pusulası’ uygulamalarını 2014 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında kullanan ve bu yüzden ‘ByLock’ programını da kullanmış gibi gözüken yaklaşık 11 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. 

Avukat Ali Aktaş, ‘Freezy’, ‘kıble pusulası’, ‘namaz vakitleri TR’ gibi FETÖ üyeleri tarafından hazırlanan çeşitli uygulamaları 2014'ün Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında kullanan kişilerin IP'lerinin gömülü reklamlarla ‘ByLock’ programına yönlendirildiği ve bu kişilerin söz konusu uygulamaları her açtıklarında sanki ‘ByLock’ kullanıyormuş gibi BTK verilerine düştüğünü anlattı. Türkiye genelinde böyle 10- 11 bin civarında mağdur olduğunu tahmin ettiklerini belirten Aktaş, söz konusu kişilerle ilgili gerekli teknik çalışmaların tamamlandığını söyledi. 

Aktaş, “ByLock'u yapan mühendislere ait bu uygulamalarla aslında FETÖ ile hiç alakası olmayan insanları da ‘ByLock’ kullanıyormuş gibi göstererek, ileride ortaya çıkabilecek bir yargılama durumunda yargı kaosu ortaya çıkarmayı planlamışlar" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...