Erdoğan'dan BAE'li Bakan'a tepki: Terbiyesiz, alçak, şımarık

Düzenleyen:
Erdoğan'dan BAE'li Bakan'a tepki: Terbiyesiz, alçak, şımarık

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fahreddin Paşa’yı bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize ‘Erdoğan’ın ecdadı hırsızdır’ diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider. Be terbiyesiz... Bu adam petrolün, elindeki paranın şımarığıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medine kahramanı Fahreddin Paşa’ya “hırsız” suçlamasında bulunan BAE Dışişleri Bakanı Zayed’e sert sözlerle tepki gösterdi. “Fahreddin Paşa’yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize ‘Erdoğan’ın ecdadı işte böyledir.’ adeta ‘hırsızdır’ diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

ÖYLE DE CAHİLDİR BUNLAR

Bu adam neyin şımarığıdır? Petrolün, elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine’yi müdafaa ederken be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver. Şimdi Topkapı Sarayı’nda, Kutsal Emanetler’in olduğu yerde 24 saat Kur’ân-ı kerim tilavet edilmek suretiyle oranın anlamına, manasına uygun bir şekilde bu koruma süreci devam ediyor. Ama bu saygısızlığı, bu hakareti yapan kişi, acaba bu emanetler nedir diye sorsanız inanın bilmez. Öyle de bunlar cahildir.

TRUMP’IN TEHDİTLERİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın BM’deki Kudüs oylamasında aleyhte oy verecekleri tehdit etmesini de değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: ABD’nin Başkanı tehdit sallıyor. Nedir bu tehdit? Diyor ki ‘Biz yüz binler, yüz milyonlar, milyarlar veriyoruz, bizim düşüncemizin aksine hareket edenler var. Bunların hepsini tek tek kaydediyoruz.’ Peki, Amerika’ya ne diyorlar, ‘demokrasinin beşiği.’ Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor.

BİZİM KARARIMIZ BELLİDİR

Sayın Trump, siz Türkiye’nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir. Tüm dünyaya da sesleniyorum. Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi mücadelenizde iradenizi birilerine asla satmayın. O dolarlar gelir ama satılan irade bir daha geri gelmez. Onun için duruşunuz çok önemli. Biz bugün Afrika ülkelerinin hepsini dolaşıyoruz ama biz dolarlar geri gelsin diye dolaşmıyoruz. Hepsi kimliğini, kişiliğini bulsun diye dolaşıyoruz.

ENGELLER BİZİ KAMÇILIYOR

Kültür alanında da hamle başlattıklarını belirten Erdoğan, “Kendimize sahip olduğumuz görkemli geçmişe layık bir gelecek inşa etmeliyiz. Bunun için biz kültür ve sanat ile bunların zeminin teşkil eden eğitim öğretime önem veriyoruz. Sadece fiziki altyapıları ile değil insan kaynağından içeriğine kadar eğitim öğretim konusunda devrim niteliğinde reformları hayata geçireceğiz. 2023 hedefleri için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: Geçtiğimiz 15 yılda bu alanlarda arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimiz bir gerçektir. Türkiye’nin ekonomide üç kat büyüdüğü bir dönemde, kültür ve sanat alanında hâlâ bu hayıflanmalar içerisinde olmamızdan da, bir öz eleştiri olarak söylüyorum, üzüntü duyuyorum. İnşallah önümüzdeki dönem, kültürü, sanatı, eğitimi, öncelikli hedeflerimiz arasında ilk sıralara taşıyoruz, taşıyacağız.

İŞTE ÖDÜL ALAN İSİMLER

Konuşmalar öncesi ödül alanların biyografisini içeren film izletildi. Tarih alanında Prof. Dr. İlber Ortaylı, müzik alanında Göksel Baktagir, sinema alanında Yavuz Turgul, geleneksel sanatlar alanında Ali Toy, resim alanında Selahattin Kara, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Erdoğan, vefa ödülüne layık görülen Nurettin Topçu adına yeğeni Ayşe Nermin Topçu’ya da ödülünü yine bizzat kendisi takdim etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...