Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım'dan ABD Başkanı'na sert sözler: Zıvanadan çıktı

Düzenleyen:
Yıldırım'dan ABD Başkanı'na sert sözler: Zıvanadan çıktı

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, İTÜ Mezunlar Zirvesi ile Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve AR-GE Merkezi Temel Atma Törenlerine katılarak açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, BM’deki Kudüs oylamasında ABD aleyhinde oy verecek ülkeleri tehdit eden Başkan Donald Trump’a sert tepki gösterdi. Yıldırım “BM Güvenlik Konseyinde yapılan oylamada 14 Güvenlik Konseyi üyesinin yanında Amerika yalnız kalmış ve son çare olarak Genel Kurulda Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. ‘Eğer Amerika’nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız, para vermeyiz, ayağınızı denk alın’ diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış gözüküyor” ifadelerini kullandı.

ŞUNU ANLA TRUMP!

Başbakan Yıldırım, Trump’a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: Bir defa daha ABD Başkanı şunu anlamalıdır, ne kadar güçlü olursanız olun, her ülke egemendir, kendi bayrağı vardır, bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir. Onun için güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Her zaman haklı olan güçlüdür, adalet de budur. Onun için bu yanlışların mutlaka dünyanın vicdanında düzeleceğini, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa yakın gelecekte adil olmayan dünyadaki bu yönetişim şeklinin mutlaka düzeleceğini bunun da öncülüğünü Türkiye olarak yapmaya biz gayret edeceğiz.

YATIRIMCI GÜVENİYOR

Türkiye’nin kalkınması, refahı, huzuru da üniversitelerimizin bilgi üretmesine bağlı. Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için biz de 15 yıldır milletimizden aldığımız güçle çalışıyoruz, gayret ediyoruz” diyen Yıldırım, şunları söyledi: Ülkemizin hayallerini gerçekleştirmenin peşindeyiz. Demokrasi, vesayet unsurlarının elinde geçtiğimiz yıllarda bir oyuncak haline gelmişti. Bütün özgürlüklerin önünde engeller vardı, ekonomik krizleri aşa aşa bugünlere geldik. Diğer yandan hizmetleri tamamlayarak ülkemizin daha üst sıralara yükselmesini sağladık. Her türlü girişime karşı kararlı bir şekilde durduk ve Allah’a şükür en sonu 15 Temmuz olmak üzere bütün darbe girişimlerinin arka sayfalarına göndermiş olduk.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...