Meteoroloji uyardı: Kar geliyor (İstanbul'a ne zaman kar yağacak)

Düzenleyen:
Meteoroloji uyardı: Kar geliyor (İstanbul'a ne zaman kar yağacak)

YAŞAM Haberleri

İstanbul kar için günlerdir uyarılar yapılıyor. Vatandaş İstanbul'da kar ne zaman yağacak diye merak içinde. Önlemini almak isteyen ayrı, okulların tatil olmasını bekleyen öğrenciler ayrı bir de kar severler kar haberlerini her gün merakla okuyor. Peki İstanbul'da kar ne zaman yağacak. AKOM'un İstanbul için yaptığı son dakika uyarısına göre; öğle saatlerinden sonra soğuk hava yağış etkili olacak. Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı bugün; Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Sivas ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İşte 22 Aralık Hava Durumu

İstanbul'da kar ne zaman yağacak diye vatandaş merak içinde bekliyor. Üst üste gelen uyarıların ardından İstanbul'da pazar günü kar yağışının başlayacağı açıklanmıştı. Ancak 22 Aralık Cuma günü İstanbul hava durumu sağanak yağışlı olacak ve öğle saatlerinden sonra başlayacak. AKOM'dan gelen son dakika uyarısına göre de öğle saatlerinden sonra  soğuk hava yağış etkili olacak. Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı ise aşağıdaki bölgelerede etkisini sürdürecek. İşte 22 Aralık Hava Durumu

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

22 ARALIK HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Sivas ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. 

Meteorolojiden kar uyarısı!

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI
Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, "Avrupa yakası ile kuzey bölgelerimizde hafif şekilde yağan yağmurun öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor" denildi.

SICAKLIKLAR AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de gece saatlerinden sonra kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor (İstanbul'a ne zaman kar yağacak)

Bazı illerde günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri ile yüksekleri karla karışık yağmurlu 6

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor. 13

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...