Siemens'in Gebze'deki yatırımları 65 milyon avroya ulaştı

Düzenleyen:
Siemens'in Gebze'deki yatırımları 65 milyon avroya ulaştı

Ekonomi Haberleri

Alman devi Siemens, Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nı Gebze’de törenle devreye aldı. Gelişmiş teknolojisi ve inovasyon odaklı çözümleriyle öne çıkan tesisler, yıllık 30 milyon adet üretim ve 110 milyon avroluk ihracatı besleyecek

Bünyamin Çelik GEBZE

Siemens Türkiye, dijital dönüşüme öncülük eden yatırımlarına bir yenisini ekledi. Siemens Türkiye’nin, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan entegre üretim tesisleri bünyesinde kurduğu yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis’in katılımlarıyla açıldı. 

80 ÜLKEYE İHRACAT

Bin kişiye istihdam sağlayacak Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikasında; kontaktör ve aksesuarları, aşırı akım rölesi, otomatik sigorta, otomatik şalter parçalarının üretimi yapılacak. 5 kıtada 80’den fazla ülkeye ulaşan Siemens Türkiye, yıllık 30 milyon adedin üzerinde üretim kapasitesine sahip olan yeni fabrikasıyla birlikte ihracat kapa-sitesini de artıracak. Toplam yatırımın 65 milyon avroya ulaştığı Gebze’deki tesisten, sadece 2018 yılında 110 milyon avroluk ihracat hedefleniyor.

ÖZLÜ: BİZİM İÇİN NİMET

Siemens Türkiye’nin yeni fabrikasının, Türk ekonomisine ve siyasi istikrara duyulan güvenin açık bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Faruk Özlü “Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika ve her girişim bizim için bir nimettir. Bugün açılışını yaptığımız fabrikanın, ileri teknoloji ile donatılmış olması bizler için ayrıca memnuniyet vericidir” dedi. 

TÜRKİYE’YE GÜVEN TAM

Klaus Helmrich de “Gebze’deki Siemens Entegre Üretim Tesislerimizin sunduğu gelişmiş teknoloji, inovasyon odaklı çözüm ve uygulamalarla, Türkiye’nin dijital gelişiminde öncü bir rol oynayacağına inanıyoruz” diye konuştu. CEO Hüseyin Gelis de şunları söyledi: Yeni fabrikamızın üretim teknolojisi ve kapasitesi, pazardan gelecek her türlü talebe en hızlı cevabı verecek şekilde tasarlandı. Dijitalizasyon kapsamında Gebze’de geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerimizle üretim süreçlerini iyileştiriyor, kurumlara avantaj sağlıyoruz. Biz Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güveniyoruz.

DOĞAL KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Siemens Entegre Üretim Tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesisler, sektördeki pek çok ilki bünyesinde barındırıyor. Avrupa’nın en yenilikçi ve en modern üretim alanlarından biri olan tesisler, aynı zamanda Türkiye’nin ilk yeşil bina sertifikasına (LEED Gold) sahip... Tesisler, doğal enerji kaynaklarını verimli şekilde kullanarak çalışanlara sağlıklı bir ortam sunuyor ve enerji maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Diğer taraftan sensörlü bataryaların kullanılması ve yağmur suyunun toplanarak yeniden değerlendirilmesi ile, binalarda yüzde 50 su tasarrufu elde ediliyor. Gelecekte kampüs içinde ek yatırımlar da planlanıyor. Mesleki lise ve üniversite öğrencilerine yarı zamanlı çalışma imkânları sunan Siemens Entegre Üretim Tesisleri, kalifiye yeteneklerin sektöre kazandırılmasına da katkıda bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...