İtalyan fındık okulunda bir Türk kızı

Düzenleyen:
İtalyan fındık okulunda bir Türk kızı

YAŞAM Haberleri

Ferrero şirketler grubu tarafından desteklenen İtalya’nın Cortemilia şehrindeki Piera Cillario Ferrero meslek okulunda fındığın püf noktaları öğretiliyor, organik üretim hakkında eğitim veriliyor.

Fatih Bilgi İTALYA

Her sene 20 öğrencinin alındığı 80 kişilik ‘fındık okulu’nda sadece bir Türk kızı eğitim görüyor. Tokatlı bir ailinen çocuğu olan 17 yaşındaki Esmanur Aydın, okuldaki başarısıyla göğsümüzü kabartıyor. İtalya’ya ailesiyle birlikte 2007 yılında giden Esmanur’un, gelecekle ilgili farklı planları var. Karadeniz bölgesinin en önemli geçim kaynağı olan fındığın gelişimi için çalışmak istediğini belirten genç kız şunları dile getiriyor: Fındığın bahçeden toplanmasından satışına kadar birçok alanda eğitim alıyoruz. Burada her aşamayı en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz. Fakat dikkatimi çeken bir nokta var. Türkiye, dünya fındık pazarında en önemli aktör olmasına rağmen fındık üzerine eğitim veren bir okulu bulunmuyor. Bu çok düşündürücü. Mezun olduktan sonra  Türkiye’deki fındık ve yemek sektörüne katkı sağlamak isterim. Ayrıca Türkiye-İtalya ilişkilerinin daha da gelişmesi için çalışacağım. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...