Beş Müslüman ülke, Trump'ın tehdidine rağmen Kudüs tasarısına kabul oyu verdi

Düzenleyen:
Beş Müslüman ülke, Trump'ın tehdidine rağmen Kudüs tasarısına kabul oyu verdi

DÜNYA Haberleri

Trump yönetimin "finansal desteği keserim" tehdidine rağmen, Irak, Afganistan, Mısır, Ürdün ve Pakistan, BM Genel Kurulu'nda Kudüs tasarısına "kabul" oyu verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye ve Yemen'in Kudüs'le ilgili tasarısı ABD'nin tehditlerine rağmen kabul edildi. Karar 9 ret oyuna karşı 128 kabul 35 çekimser oyla kabul edildi.

ABD'nin finansal yardımı kesmekle tehdit ettiği ülkelerden Irak, Afganistan, Mısır, Ürdün ve Pakistan tehditlere boyun eğmeyerek kabul oyu verdi.

5 MÜSLÜMAN ÜLKE TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİ

ABD, finansal destek verdiği ülkeleri lehte oy vermeleri halinde yardımı kesmekle tehdit etmişti.

ABD'nin yardım ettiği 5 Müslüman ülke Irak, Afganistan, Mısır, Ürdün ve Pakistan Genel Kurul'da Trump yönetiminin tehditlerine rağmen Türkiye ve Yemen'in Kudüs tasarısına kabul oyu verdi.

YARDIMI KESMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...