Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kudüs zaferini Çavuşoğlu gülümseyerek karşıladı, ABD'nin BM temsilcisi Halley'in yüzü düştü

Düzenleyen:
Kudüs zaferini Çavuşoğlu gülümseyerek karşıladı, ABD'nin BM  temsilcisi Halley'in yüzü düştü

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM Genel Kurulunda yapılan Kudüs oylaması sonucunu gülümseyerek karşılarken, BM Büyükelçisi Nikki Halley'in mutsuzluğu yüzünden okundu.

ABD'nin 'Kudüs' kararına karşı Türkiye ve Yemen öncülüğünde hazırlanan tasarı, BM Genel Kurulu'nda 128 lehte oyla kabul edildi. Bizzat Başkan Trump'ın tehditleri nedeniyle yükselen tansiyonun gölgesinde yapılan oylamada 35 üye çekimser kaldı, 9 ülke ise ret kararı verdi. BM Güvenlik Konseyi'nin 4 daimi üyesi de kararın arkasında durdu.

ÇAVUŞOĞLU, OYLAMA SONRASI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye'nin BM Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu, oylama sonrasında böyle görüntülendi.

Kudüs zaferini Çavuşoğlu gülümseyerek karşıladı, ABD'nin BM  temsilcisi Halley'in yüzü düştü

ABD TEMSİLCİNİN İSE CANI SIKKINDI

Kudüs oylaması sonucu, ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Halley'in canını sıktı.

Kudüs zaferini Çavuşoğlu gülümseyerek karşıladı, ABD'nin BM  temsilcisi Halley'in yüzü düştü

ÇAVUŞOĞLU: GÜÇ SENİ HAKLI YAPMAZ!

ABD Başkanı Trump, önceki gün yaptığı açıklamada, "Tasarıya destek verene yardımı keseriz" diye tehdit ederken, BM Genel Kurulu'ndaki oylama öncesinde bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Güçlü olmak sizi haklı yapmaz" diye rest çekti.

Çavuşoğlu, 193 üyeli kurula hitaben yaptığı konuşmada, "Bu toplantı öncesinde bir BM üyesi bir ülke diğer bütün BM üyelerini tehdit etti. Hepimizin hayır oyu kullanması istendi ya da sonuçlarına katlanmamız söylendi. Bu tehdittir ve bu grup boyun eğmeyecektir. Ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir. Ya da şöyle söyleyeyim, biz korkmadık! Sen güçlü olabilirsin ama bu seni haklı yapmaz. Türkiye asla Kudüs'ü yalnız bırakmayacaktır. Filistin halkı asla yalnız kalmayacaktır.

Kudüs zaferini Çavuşoğlu gülümseyerek karşıladı, ABD'nin BM  temsilcisi Halley'in yüzü düştü

HALEY, YİNE GÖZDAĞI VERDİ

Çavuşoğlu'ndan sonra kürsüye gelen ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Trump yönetiminin tehdit dilini sürdürdü. Haley, BM'ye yaptıkları maddi yardımlara dikkat çekerek, "Oy verirken bunu aklınızda tutun" dedi. ABD'nin kararının barış çabalarına zarar vermediğini savunan Amerikalı temsilci, oylamanın da kararlarını etkilemeyeceğini belirterek, "Ama sizin burada vereceğiniz karar, bizim BM'ye bakış açışımızı değiştirecek" dedi. ABD temsilcisi Nikki Haley önceki gün de üye ülkelerin büyükelçilerine yolladığı e-postada, ABD'nin kabul edilmesini istemediği bu tasarıya destek veren ülkeleri not edeceklerini belirtmişti. Sonrasında da Başkan Trump, tasarıya destek veren ülkelere yönelik para yardımını kesme tehdidinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...