BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > MUTFAK/ Sucuk içi köfte

MUTFAK/ Sucuk içi köfte

Sığır ve koyun kıymasını iki kere çektirin. Sarmısağı biraz tuz katarak havanda dövün. Bütün baharatlarla beraber kıymaya katıp yoğurun. (10-15 dk.) Üzerini örtüp bir gece dolapta bekletin dinlensin ertesi gün tekrar yoğurun. Pişireceğiniz zaman yuvarlak yassı köfteler



Hazırlanışı: Sığır ve koyun kıymasını iki kere çektirin. Sarmısağı biraz tuz katarak havanda dövün. Bütün baharatlarla beraber kıymaya katıp yoğurun. (10-15 dk.) Üzerini örtüp bir gece dolapta bekletin dinlensin ertesi gün tekrar yoğurun. Pişireceğiniz zaman yuvarlak yassı köfteler hazırlayın sonra tepsiye dizin. Önce iki bardak su, sonra margarini küçük parçalar halinde aralarına gezdirin. Ağır ateşte pişirin, sıcak sıcak üzerlerine suyundan gezdirerek servis yapın. İstenirse ızgarası da yapılır. Malzemesi: ¥ 750 gr. yağsız sığır kıyması ¥ 250 gr. koyun kıyması ¥ 2 çorba kaşığı margarin ¥ 1 baş sarımsak ¥ 1 tatlı kaşığı kimyon ¥ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ¥ 1 kahve kaşığı karabiber ¥ 1 kahve kaşığı yenibahar ¥ Yeterince tuz Kolay katmer... Hazırlanışı: Sütü tencereye boşaltın. Üzerine irmik ilave edin. Karıştırarak ateşte koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda su ile şekeri kaynatıp yarım limon suyu ile kestirin. Yufkaları düz bir zemin üzerine üst üste koyarak yayın. 10’ar santim eninde kesin. Tek tek alarak hazırladığınız irmikli içten kenarına bir kaşık koyun. Muska şekli vererek bu yufkaları üçgen sarın. Çok kızgın olmayan yağda kızartıp dizin. Üzerine ılık şerbet dökün. 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpip servise sunun. ¥ 3 adet hazır yufka ¥ 1 su bardağı irmik ¥ 3 su bardağı süt ¥ 1 tatlı kaşığı tarçın ¥ Şerbet için: ¥ 3 su bardağı şeker ¥ 4 su bardağı su
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT