SBS sonuçları açıklandı, 16 birincinin 15'i özel okullardan

/ Kaynak: CHA
SBS sonuçları açıklandı, 16 birincinin 15'i özel okullardan

GÜNDEM Haberleri  / CHA

SBS sonuçları açıklandı, 16 öğrenci birinci oldu. 16 birinciden sadece biri devlet ortaokulu öğrencisi, diğer 15 öğrenci özel okul öğrencisi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bir milyon 112 bin 604 öğrencinin yarıştığı 2013 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını açıkladı. SBS'de 110 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. Bu öğrencilerden sadece 16'sı ders notları yüksek olduğu için 500 tam puan aldı. nbsp;2013 OYP'ye göre tercih yapabilecek öğrenci sayısı (201 puan ve üzeri) bir milyon 49 bin 293 olarak gerçekleşti. 2013 OYP'ye göre 16 öğrenci birinci oldu. 16 birinciden sadece biri devlet ortaokulu öğrencisi, diğer 15 öğrenci özel okul öğrencisi. İstanbul'dan 7, Eskişehir'den 2 birinci çıktı. Diğer birinciler ise Manisa, Konya, Diyarbakır, Zonguldak, Kütahya, Aydın ve Gaziantep'ten illerinden. nbsp;8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen sınavda öğrencilere, 100 soru soruldu. Bu sorular, sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları tarafından tekrar incelendi. Kurul ve komisyonlar iptali gerektiren herhangi bir soru tespit edemedi. nbsp;SBS ve OYP sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasında yayınlanmaya başladı.
Bakanlık, sonuçların açıklanmasının ardından yazılı açıklama yaptı. OYP'ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğu belirtilen açıklamada, "Okul müdürleri, veliler ve öğrencilere rehberlik eden diğer yetkililerin, http://oges.meb.gov.tr adresinde yayınlanan tercih ve yerleştirme e-kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekmekte. Özellikle, tercih listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekmektedir." denildi.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; İSTEYEN ELEKTRONİK ORTAMDA İSTEYEN FORM DOLDURARAK TERCİH YAPABİLECEK


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Bakanlığın açıklamasına göre, OYP'si 201 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabilecek. Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacak. Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan 'Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu'nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak duyurulacak. Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler '2013 Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun II. Bölümünde açıklandı. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesi gerekiyor.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; YERLEŞTİRME SONUÇLARI 6 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 6 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12-16 Ağustos tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 19.00'dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17.00'ye kadar kayıt yaptırmak zorunda. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedecek.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19.00'da açıklanacak.


nbsp; nbsp; SAYILARLA SBS


Tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 110
Ortaöğretime yerleştirme puanı 500 olan öğrenci sayısı 16
2013 SBS'ye giren öğrenci sayısı 1.112.604
2013 OYP'ye göre tercih yapabilecek öğrenci sayısı (201 puan ve üzeri) 1.049.293
2013 OYP'ye göre 1. olan öğrenci sayısı 16
2013 OYP'ye göre 2. olan öğrenci sayısı 1
2013 OYP'ye göre 3. olan öğrenci sayısı 1


Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınavı 2013 Yılı Orta Öğretim Yerleştirme Puanında (OYP) göre birinciler


Zehra Betül Şen Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu
Eylül Tiftikçi Eskişehir Tepebaşı Özel Çağfen Ortaokulu
Eda Ertav Eskişehir Tepebaşı Özel Çağdaş Ortaokulu
İrem Tellioğlu İstanbul Zeytinburnu Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu
Emir Hıfsı Öztoprak Konya Meram Özel Meram Diltaş Ortaokulu
Çağlan Turgut İstanbul Fatih Özel Oğuzkaan Ortaokulu
Tarık Berdan Köroğlu Diyarbakır Bağlar Özel Diyarbakır Bahçeşehir Ortaokulu
Arda Tibet Kaya İstanbul Üsküdar Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
Büşra Erol İstanbul Zeytinburnu Özel Cevizlibağ Doğa Ortaokulu
İhsan Uyan Zonguldak Eregli Özel Yıldırım İzmirlioğlu Ortaokulu
Mustafa Yılmaz Kütahya Tavşanlı Özel Yıldız Ortaokulu
Bora Demiral İstanbul Üsküdar Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
Gökhan Yavuz Bayram İstanbul Üsküdar Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
Ayşe Esin Gezer Üsküdar Özel Bilfen Çamlıca Ortaokulu
Lara Özden Aydın Aydın Söke Vakıfbank İlkokulu
Burak Kaan Başar Gaziantep Şehitkamil Özel Gaziantep Koleji Vakfı Ortaokulu
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...