Beşar Caferi'den küstah talep: 'Türk ve ABD askeri çekilsin'

Düzenleyen:
Beşar Caferi'den küstah talep: 'Türk ve ABD askeri çekilsin'

DÜNYA Haberleri

Ülkesinde senelerdir terör kol gezen Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi'den küstah bir açıklama geldi. Caferi, Türk ve ABD askerlerinin Suriye'deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğunu iddia ederek Suriye'nin ülkedeki askerlerin geri çekilmesini talep etti.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, "Yabancı askerlerin derhâl ve şartsız olarak bölgemizden çekilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Caferi, Türk ve ABD askerlerinin bölgedeki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğu ifadesini kullanırken, ABD'nin bölgede askerlerini tutma ısrarına karşı olduklarını vurguladı. 

Caferi, Suriye ve halkına yönelik uygulanan ekonomik yaptırımların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi haricinde uygulanmasıyla tamamen kanunsuz ve gayrı meşru olduğuna dikkat çekerken, bunların Suriye halkının yaşamını ciddi anlamda olumsuz etkilediğini de belirtti.

RUSYA: ABD'NİN SURİYE'DE KALMASININ BİR GEREKÇESİ KALMADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye özel temsilcisi Alexander Lavrentyev, ABD askerlerinin Suriye'deki varlığının hiçbir gerekçesi kalmadığını ve Washington'ın Suriye'de asker bulundurmak için saydığı gerekçelerin dayanaksız olduğunu söylemişti. 

Astana'da sekizinci turu başlayan Suriye barış görüşmelerinin ilk gününde konuşan Lavretyev, "Amerikalıların askeri varlıklarının devamını gerekçelendirmek için dile getirecekleri hiçbir neden, bahane olmaktan öteye gidemeyecektir. Varlıklarının sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ 29-30 OCAK'TA"

Öte yandan, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde yapılacağını duyurdu.  Asya ve Afrika Dairesi Başkanı Aidarbek Tumatov, basın mensuplarının kongrenin ne zaman yapılacağı yönündeki sorusuna: "29-30 Ocak'ta" yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...