BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

2 adet yufka, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tarçın, kızartmak için sıvıyağ. Bir adet yufkayı tezgaha yayın ve bir ucundan sıkıca kıvırarak rulo haline getirin. Bu rulolardan bıçakla 2,5 cm. genişliğinde parçalar kesin...



Hazır yufka lokması MALZEME: 2 adet yufka, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tarçın, kızartmak için sıvıyağ. HAZIRLANIŞI: Bir adet yufkayı tezgaha yayın ve bir ucundan sıkıca kıvırarak rulo haline getirin. Bu rulolardan bıçakla 2,5 cm. genişliğinde parçalar kesin. Derince bir tabağa bu parçaları dik duracak biçimde yan yana dizin. Açılmamaları için aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Dizme işlemi bitince üzerlerini su ile örtecek kadar yaklaşık iki bardak su dökün. En az iki saat bekleyin. Suyu iyice çekmiş olan yufka parçalarını sudan çıkarıp bir bezin üzerine yine dik olarak alın. Böylece fazla suyu gidecektir. Yağı kızdırıp, yufka parçalarını yağa atıp sallayarak kızartın. Yufka parçaları altın rengini alınca kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdirin. Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp sıcak lokmaların üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun....
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT