Antalya'da ByLock tuzağına düşene tahliye

Düzenleyen:
Antalya'da ByLock tuzağına düşene tahliye

GÜNDEM Haberleri

Antalya'da FETÖ üyelerince hazırlandığı belirlenen "Kıble bul" ve bazı müzik sitelerine giriş yapanların ByLock kullanıcısı olarak görünmesi yüzünden gerçekleşen tutuklamalarla ilgili tahliye kararları çıkmaya başladı.

Antalya'da görülen davada FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan kişinin ByLock kayıtları incelendi. Kişinin 2014 yılında cep telefonuna indirdiği müzik ve kıble bulma programının FETÖ'nün haberleşme sistemi ByLock'a yönlendirdiği anlaşıldı.

Buna göre de programı her açtığında sanki ByLock kullanıyormuş gibi BTK verilerine düştüğü belirlendi.

Mahkeme bu uygulamaları kullananların tek başına suçun ispatı olmadığına karar verdi. Sanık, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

11 BİN KİŞİ TAHLİYE OLABİLİR 

Mağdurlardan birinin avukatı Ali Aktaş bu kararın aslında FETÖ ile hiçbir alakası olmamasına rağmen tuzak programları kullandıkları için mağdur olan 11 bin kişiye tahliye yolu açabileceğini söylüyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...