Ramazanın ilk oruç 'kaza'sı

Ramazanın ilk oruç 'kaza'sı

GÜNDEM Haberleri

Gemlik'te önceki akşam vatandaşlar iftarını imam ezanı erken okuduğu için erken açtı. Özür dileyen İmam Azem Düzcan, "1 gün kaza gerekiyor" dedi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde Sahil camisinin hoparlörlerinden akşam ezanı erken okununca vatandaşlar da iftarını erken açtı. Orucu erken açanlar, birkaç dakika sonra başka camilerden ezan sesi duyunca büyük şok yaşadı. Vatandaşlar caminin yolunu tutup hocaya durumu sorarken, cami imamı ise ezanı erken okuduğunu kabul ederek cemaatten özür diledi. İmam Azem Düzcan, gün içerisinde çok yorulduklarını belirterek, "Sabahları burada çocuklara Kur'an-ı kerim öğretmeye çalışıyoruz. Öğleden sonra ise mukabele derslerimiz var. Ezanı erken okuduğum gün çok bitkin bir haldeydim. Ezanı okuduktan sonra ben de yanlışımın farkına vardım ama yapacak bir şeyim yoktu. Yanlışlık ile bozulan oruç için 60 gün kefaret gerekmez. Ramazan ayından sonra 1 gün kaza tutulması gerekir. İlk defa böyle bir şey başıma geldi" dedi. BURSA İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...