Motorine biyodizel mecburiyeti başlıyor

Motorine biyodizel mecburiyeti başlıyor

Ekonomi Haberleri

Enerjide yerli katkıyı artırmak için önemli bir uygulama hayata geçiyor. 1 Ocak 2018 itibarıyla motorinde yüzde 0,5 biyodizel zorunluluğu başlıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) aldığı karara göre bundan böyle satışı yapılan her 200 litre motorinde en az 1 litre biyodizel bulunacak. Düzenleme ile biodizel üretiminin gıda güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde artırılması sağlanarak, yeni yatırımların özendirilmesi ve tarımın desteklenmesi hedefleniyor. Hâlihazırda motorinde biyodizel harmanlanmasına ilişkin herhangi bir zorunluluk olmamasına karşın 2015 ve 2016 yıllarında, 70 bin tona yakın biyodizel üretimi ve motorinle harmanlanması gerçekleştirilmişti. Bu miktarın yaklaşık olarak yüzde 0,3 oranında biyodizel harmanlanmasına karşılık geldiği belirtilirken, Türkiye’de biyodizel üretimi için 12 adet işleme lisansı sahibi bulunduğu, bu tesislerinde yaklaşık olarak 240 bin tonun üzerinde üretim kapasitesi bulunduğu bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...