Muğla’dan 40 ülkeye su kaydırağı ihracatı

Muğla’dan 40 ülkeye  su kaydırağı ihracatı

Ekonomi Haberleri

Otel ve eğlence parkları için su kaydırakları üreten Polgün firması, sektörde dünyanın 5’inci firması olarak bugüne kadar 40 ülkede 250 projeye imza attı.

Polgün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, firmalarını 2002’de kurduklarını, Muğla bölgesinde 2 fabrikada üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Güngör, 200 kişinin istihdam edildiği fabrikalarında tüm tasarımları kendilerinin yaptığını anlattı. Türkiye’de otel ve eğlence parkları için su kaydırakları üreten iki firmadan biri olduklarını dile getiren Güngör, firmanın 40 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. Çeşitli ölçeklerde 250 yurt dışı projeyi tamamladıklarını aktaran Güngör, bu yıl yaklaşık 3 milyon dolar ihracat gerçekleştireceklerini belirtti. Sektörde Kanada’nın başı çektiğini ifade eden Güngör “Dünyadaki rakiplerimize göre daha kaliteli ve daha ucuz üretim yaptığımız için tercih ediliyoruz, bugün sektörde dünyanın 5’inci firmasıyız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...