Alparslan, 3 yıl sonra annesine kavuştu

Alparslan, 3 yıl sonra  annesine kavuştu

GÜNDEM Haberleri

DEAŞ’lı babanın Düzce’den Bağdat’a kaçırdığı minik Alparslan, Başbakan Yıldırım’ın girişimleriyle kurtarıldı.

Terör örgütü DEAŞ tarafından Irak'a kaçırılan 7 yaşındaki Alparslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın girişimleriyle kurtarıldı. Filmleri aratmayacak operasyonla Türkiye'ye getirilen Alparslan, 3 yıldır görmediği annesine kavuştu.
Olay, anne Mehtap Nur Kazancı'nın AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e mektup göndermesiyle ortaya çıktı. Keşir'in konuyu Başbakan Yıldırım ile paylaşması üzerine Yıldırım, teröristlerin elindeki Alparslan'ın yerinin tespit edilmesi ve Türkiye'ye getirilmesi için ilgili birimlere talimat verdi. Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Türkiye ziyaretinde konuyu gündeme getirdi. Alparslan ve benzeri durumdaki diğer çocukların Türkiye'ye getirilerek ailelerine teslim edilmesi için ortak çalışma başlatıldı. Konu daha sonra Başbakan Yıldırım ile Irak Başbakanı İbadi'nin telefon görüşmesinde de gündeme geldi. Başbakan Yıldırım'ın girişimi, Irak merkezi hükûmetinin desteği ve Dışişleri Bakanlığının çalışmaları sonucunda Alparslan'ın kurtarılması için düğmeye basıldı.
Yapılan araştırmada, küçük Alparslan'ı 4 yaşındayken kaçıran terör örgütü DEAŞ mensubu babasının, Irak'ta bir eylem sırasında öldüğü ortaya çıktı. Teröristin, Bağdat'ta ikinci bir evlilik yaptığı ve bu kadının da başka bir terör eyleminde öldüğü tespit edildi.

BAŞBAKAN MÜJDEYİ BANGLADEŞ'TE ALDI
Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları, küçük Alparslan'ın adının Yusuf olarak değiştirildiğini ve terör örgütü DEAŞ'tan kaçanların tutulduğu bir kampta bulunduğunu belirledi. İki ülke arasındaki diplomatik girişimler sonucu Irak merkezî hükûmeti, Alparslan'ı kamptan alarak Bağdat Yetimhanesine yerleştirdi. Alparslan'ın Türkiye'ye gönderilmesi konusunda hiçbir engel olmadığı anlaşılınca yetkililer, 4 ay süren titiz bir çalışma yürüttü. Müjdeli haber, Başbakan Yıldırım'a, Bangladeş'e resmî ziyareti sırasında verildi. Düzce'deki annesi ve dedesi de mutlu haberi alınca Ankara'ya geldi. Alparslan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Türk Kızılayı görevlileri nezaretinde Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli uçağıyla Ankara'ya getirildi.

ANNESİNİ TANIYAMADI
Anne ve oğulun kavuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Alparslan, 4 yaşından itibaren hiç görmediği annesini tanıyamadı. Kazancı, oğluna defalarca sarılarak hasret giderirken, psikiyatristler, Alparslan'a gerçek annesi olduğunu anlatmaya çalıştı.
Havalimanında kısa bir süre hasret gideren anne ve oğul, AK Parti Düzce Milletvekili Keşir ve Başbakanlık yetkilileriyle Çankaya Köşkü’ne getirildi. 3 yıl boyunca mücadele veren anne Mehtap Yazıcı, oğluna kavuşmasına vesile olan Başbakan Yıldırım'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Alparslan, 3 yıl sonra  annesine kavuştu

Yıldırım: Alparslan bir sembol

Eşi Semiha Yıldırım ile anne ve oğlu makamında kabul eden Başbakan Yıldırım "Alparslan aslında yalnız değildir. Irak'ta DEAŞ terör örgütüne kaptırılan çocukları aileleri ile buluşturmaya çalışacağız. Alparslan bir sembol. Bunun gibi birkaç yavrumuz da geçtiğimiz ay gelmişti. Bundan sonra Alparslan'ın arkadaşları da birer birer gelecek. Ve bu hasret sona erecek" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...